Powered by

Deal Louis Hotels- Blackstone: Στροφή στη διαχείριση ξενοδοχείων

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται γνωστό ξενοδοχείο στο Mackenzie! (pics)
Στην Κύπρο δύο ημιτελικοί των βραβείων Emmy!
Άναψε πράσινο για το νέο Jumbo στη Λευκωσία
Αντίστροφη μέτρηση για τα σχέδια απόσυρσης και ηλεκτρικών οχημάτων

Το μεγαλύτερο deal του 2019 στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας έσκασε από τις Blackstone και Louis Hotels, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για εξαγορά πέντε ξενοδοχείων της Louis Hotels στην Ελλάδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας που τέθηκε από την εταιρεία για μείωση του δανεισμού και της ιδιοκτησίας της, προκειμένου να επικεντρωθεί στη διαχείριση των ξενοδοχείων.

Η συμφωνία του κορυφαίου επενδυτικού fund με τον όμιλο Louis, ύψους €178,6 εκατ., για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων ανά την Ελλάδα (σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κρήτη) χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να κλείσει.

Η συμφωνία είναι σημαντικής σημασίας και μία ψήφος εμπιστοσύνης προς την Louis Hotels και τη γνώση της στη διαχείριση ξενοδοχείων, αφού εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αλλά και την προοπτική των ξενοδοχείων, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το management των ξενοδοχείων.

Το μεγάλό deal αποτελεί την ολοκλήρωση του στόχου που είχε τεθεί εδώ και καιρό, για απόσυρση του ομίλου από την ιδιοκτησία και ενδυνάμωση της διαχείρισης ξενοδοχείων. Όπως και οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων του εξωτερικού, ο όμιλος Louis εγκαταλείπει την ιδιοκτησία, η οποία περιέρχεται πλέον σε επενδυτικά ταμεία και γενικά σε επενδυτές που στοχεύουν σε μακροχρόνιες αποδόσεις και επικεντρώνεται στη διαχείριση ξενοδοχείων. Παράλληλα, με κληρονομιά την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησε στα 75 χρόνια που ασχολείται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η Louis Hotels στοχεύει στην επέκταση της, μέσω της ανάληψης της διαχείρισης ή της ενοικίασης ξενοδοχείων και εκεί είναι που επικεντρώνεται, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
 

Δειτε Επισης

Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ