Deal Louis Hotels- Blackstone: Στροφή στη διαχείριση ξενοδοχείων

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται γνωστό ξενοδοχείο στο Mackenzie! (pics)
Στην Κύπρο δύο ημιτελικοί των βραβείων Emmy!
Άναψε πράσινο για το νέο Jumbo στη Λευκωσία
Αντίστροφη μέτρηση για τα σχέδια απόσυρσης και ηλεκτρικών οχημάτων

Το μεγαλύτερο deal του 2019 στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας έσκασε από τις Blackstone και Louis Hotels, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για εξαγορά πέντε ξενοδοχείων της Louis Hotels στην Ελλάδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας που τέθηκε από την εταιρεία για μείωση του δανεισμού και της ιδιοκτησίας της, προκειμένου να επικεντρωθεί στη διαχείριση των ξενοδοχείων.

Η συμφωνία του κορυφαίου επενδυτικού fund με τον όμιλο Louis, ύψους €178,6 εκατ., για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων ανά την Ελλάδα (σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κρήτη) χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να κλείσει.

Η συμφωνία είναι σημαντικής σημασίας και μία ψήφος εμπιστοσύνης προς την Louis Hotels και τη γνώση της στη διαχείριση ξενοδοχείων, αφού εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αλλά και την προοπτική των ξενοδοχείων, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το management των ξενοδοχείων.

Το μεγάλό deal αποτελεί την ολοκλήρωση του στόχου που είχε τεθεί εδώ και καιρό, για απόσυρση του ομίλου από την ιδιοκτησία και ενδυνάμωση της διαχείρισης ξενοδοχείων. Όπως και οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων του εξωτερικού, ο όμιλος Louis εγκαταλείπει την ιδιοκτησία, η οποία περιέρχεται πλέον σε επενδυτικά ταμεία και γενικά σε επενδυτές που στοχεύουν σε μακροχρόνιες αποδόσεις και επικεντρώνεται στη διαχείριση ξενοδοχείων. Παράλληλα, με κληρονομιά την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησε στα 75 χρόνια που ασχολείται με την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η Louis Hotels στοχεύει στην επέκταση της, μέσω της ανάληψης της διαχείρισης ή της ενοικίασης ξενοδοχείων και εκεί είναι που επικεντρώνεται, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών