Κωνσταντίνος Ηροδότου: Η ήρεμη δύναμη των τραπεζών

Κωνσταντίνος Ηροδότου: Η ήρεμη δύναμη των τραπεζών

Κωνσταντίνος Ηροδότου: Η ήρεμη δύναμη των τραπεζών

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.
 
Από τις 9 Απριλίου του 2019 που ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα στο διοικητικό θώκο της Κεντρικής Τράπεζας ο Κωνσταντίνος Ηροδότου έδειξε ότι είναι άνθρωπος έθεσε ως βασικό στόχο τη συνέχιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

RELATED ARTICLES


Εδώ και 8 μήνες φρόντισε να έχει τακτικές συναντήσεις και ανοικτή επικοινωνία, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με όλα τα πολιτικά κόμματα με στόχο την επίλυση όλων των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα.
 

Παράλληλα φρόντισε να κτίσει σε αντίθεση με την προκάτοχο του και συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης προς όφελος του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου.

Μέχρι στιγμής έδειξε αφενός αποφασιστικότητα για επίλυση προβλημάτων και αφετέρου πρόθεση να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα χωρίς να παραγνωρίζει την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Τεράστια αποδοχή στο εξωτερικό
Τα άτομα που γνωρίζουν τις μέχρι στιγμής ενέργειες του θεωρούν πως πέτυχε να έχει μια τεράστια αποδοχή όχι μόνο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας, αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως είναι ο SSM και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κατάφερε μέχρι στιγμής να σταματήσει τις αλλαγές που τροχοδρομούσε η Βουλή για το νόμο των εκποιήσεων, ενώ ζήτησε και πέτυχε και παράταση για το σχέδιο Εστία προς όφελος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων
Παράλληλα άσκησε και ασκεί πιέσεις σε όλες τις τράπεζες για μείωση του αριθμού των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων τους με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τους πρώτους 8 μήνες της θητείας του, ο κ. Ηροδότου βαθμολογείται με υψηλό πρόσημο από το InBusinessNews και ευχή όλων να συνεχίσει έτσι μέχρι τη λήξη της θητείας του για το καλό πρωτίστως της κυπριακής οικονομίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας