Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου: Τhe master of Real Estate

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Altamira: 5+1 νέα σπίτια από €134,000
Σχεδόν έτοιμο το νέο ξενοδοχείο της Λάρνακας

Κινήσεις ματ στην σκακιέρα των επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό φέρουν την σφραγίδα του Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου, ιδρυτή της Invel Real Estate, ο οποίος με κάθε του επενδυτική δραστηριότητα καταφέρνει να στρέψει τα βλέμματα πάνω.

Αξιοποιώντας την εμπειρία της εργασίας του στην Deutsche Bank, πήρε πριν από χρόνια την απόφαση να προχωρήσει στη δημιουργία της δικής του επιχείρησης (Invel) η οποία σήμερα εξειδικεύεται σε επενδύσεις και διαχείριση ακίνητης περιουσίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εθνική Πανγαία
Επενδυτής που ρισκάρει και πετυχαίνει, το 2019 η Invel μαζί με τις συνδεδεμένες της εταιρίες απέκτησε το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Eθνική Πανγαία έναντι €390 εκατ. ανεβάζοντας την συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία στο €1 δις, καθιστώντας την ως τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων. Επιθυμώντας να χαράξει μια νέα εποχή και νέα πορεία ο κ. Παπαχριστοφόρου προχώρησε και στην μετονομασία της «Εθνική Πανγαία» σε “Prodea Investments”.

Εξαγορά Hilton Cyprus
Αποδεικνύοντας την επενδυτική του κυριαρχία στην κυπριακή αγορά ακινήτων με κινητήρια δύναμη το επενδυτικό σχήμα Invel, ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου προχώρησε μέσα στο 2019 στην εξαγορά του Hilton Cyprus για €54,9 εκατ. το οποίο μετονόμασε σε The Landmark Nicosia. Στα πλάνα του για το The Landmark Nicosia περιλαμβάνεται η ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας όπως και η περαιτέρω επέκταση με την ανάπτυξη φιλόδοξου οικιστικού και τουριστικού project, στο όμορο οικόπεδο του ξενοδοχείου, πιθανότατα κάτω από ένα διεθνές brand.

Holiday Inn
Στα χέρια του επενδυτικού οχήματος του κ. Παπαχριστοφόρου πέρασε και το ξενοδοχείο Holiday Inn στην τιμή των €11,2 εκατ. μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) της Τράπεζας Κύπρου. Το Holiday Inn παρέμενε για αρκετό καιρό κλειστό πριν από την πώληση του ενώ στο παρόν στάδιο βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης και αναμένεται να λειτουργήσει με τη φίρμα της αλυσίδας Wyndham.

CYREIT
Ακόμη ένα deal στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο φέρει την σφραγίδα του, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες στον τομέα στη χώρα μας, με τον περασμένο Μάρτιο να ολοκληρώνεται η απόκτηση 21 ακινήτων που εντάσσονται στον επενδυτικό οργανισμό Cyreit που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου. Το τίμημα για την συναλλαγή προσδιορίστηκε στα €137,9 εκατ.
 
Aphrodite hills
Στην ιδιοκτησία της Invel Real Estate Management Limited πέρασε και το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των Aphrodite Hills Resort Limited και Aphrodite Springs Public Limited. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιnvel ήταν και ο βασικός μέτοχος του γνωστού θερέτρου, ενώ η απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου έγινε μέσω των NBG Pangaea Real Estate Investment Company, Invel Real Estate Partners Two Limited και Invel Real Estate Partners Three Limited.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους