powered by

Προτάσεις και πολιτικές που θα οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη

Το νέο όραμα για την οικονομία της Κύπρου κατά το 2021 – 2030 ήταν στο προσκήνιο του «11ου Nicosia Economic Congress» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Τρίτη 20 Απριλίου με κύριο χορηγό την Ελληνική Τράπεζα. Στο συνέδριο τέθηκαν επί τάπητος ιδέες, προτάσεις και πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη.

Για το νέο οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να επιδιώξει η Κύπρος, μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Όπως ανέφερε, η Κύπρος έχει ήδη ετοιμάσει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο εκτός από την πράσινη και ψηφιακή πτυχή, περιλαμβάνει μια σειρά άλλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που εκτείνονται από το δικαστικό σύστημα, την εκπαίδευση έως τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου τόνισε ότι οι κυπριακές τράπεζες βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να απορροφήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία, σε σχέση με την οικονομική-τραπεζική κρίση του 2013.

Για τη νέα πραγματικότητα και επιτάχυνση της ψηφιακής μεταμόρφωσης που προκάλεσε η πανδημία, η οποία δίνει την ευχέρεια για επαναπροσδιορισμό της οικονομικής στρατηγικής, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνους.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον και της αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν Δράσης για το Κλίμα, οι οποίοι παρουσίασαν το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την Πράσινη Συμφωνία.

Το 11ο Nicosia Economic Congress, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα της Λευκωσίας. Αποτέλεσε μια μεγάλη διαδικτυακή σύναξη με τη συμμετοχή πέραν των 550 υψηλόβαθμων στελεχών από διάφορους τομείς των κυπριακών επιχειρήσεων.

Το συνέδριο παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα και οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD.

Συντονιστής του συνεδρίου η IMH.

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης