Προτάσεις και πολιτικές που θα οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη

Το νέο όραμα για την οικονομία της Κύπρου κατά το 2021 – 2030 ήταν στο προσκήνιο του «11ου Nicosia Economic Congress» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Τρίτη 20 Απριλίου με κύριο χορηγό την Ελληνική Τράπεζα. Στο συνέδριο τέθηκαν επί τάπητος ιδέες, προτάσεις και πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη.

Για το νέο οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να επιδιώξει η Κύπρος, μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Όπως ανέφερε, η Κύπρος έχει ήδη ετοιμάσει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο εκτός από την πράσινη και ψηφιακή πτυχή, περιλαμβάνει μια σειρά άλλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που εκτείνονται από το δικαστικό σύστημα, την εκπαίδευση έως τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου τόνισε ότι οι κυπριακές τράπεζες βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να απορροφήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία, σε σχέση με την οικονομική-τραπεζική κρίση του 2013.

Για τη νέα πραγματικότητα και επιτάχυνση της ψηφιακής μεταμόρφωσης που προκάλεσε η πανδημία, η οποία δίνει την ευχέρεια για επαναπροσδιορισμό της οικονομικής στρατηγικής, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνους.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον και της αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν Δράσης για το Κλίμα, οι οποίοι παρουσίασαν το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την Πράσινη Συμφωνία.

Το 11ο Nicosia Economic Congress, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα της Λευκωσίας. Αποτέλεσε μια μεγάλη διαδικτυακή σύναξη με τη συμμετοχή πέραν των 550 υψηλόβαθμων στελεχών από διάφορους τομείς των κυπριακών επιχειρήσεων.

Το συνέδριο παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα και οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD.

Συντονιστής του συνεδρίου η IMH.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας