Ρένα Ρουβιθά: Μονόδρομος οι αλλαγές στη CYTA

Τρία χρόνια χωρίς Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή ήταν αρκετά για τη CYTA.  Ο Ανδρέα Νεοκλέους πήρε το πρόσταγμα από το Υπουργικό Συμβούλιο και από τις αρχές του 2019 ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού.

Ο Ανώτατος  Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA ήταν παρών στην κοπή της βασιλόπιτας στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου. Αφού αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή, της οποίας έτυχε από το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού, ο κ. Νεοκλέους επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει τις προτεραιότητες του στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά Πάνου, καλωσόρισε τον Ανδρέα Νεοκλέους, τονίζοντας πως οι σημαντικές αλλαγές είναι αυτές που θα εκσυγχρονίσουν την Cyta ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του αύριο.   
 

 


Η κα Ρουβιθά Πάνου ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, η θητεία των οποίων ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, τονίζοντας πως στο διάστημα των δυόμιση χρόνων το ΔΣ αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις, έλαβε δύσκολες αποφάσεις και εργάστηκε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην πώληση της Cyta Ελλάς, στο project Fiber-To-The-Home και στις κινήσει για είσοδο του οργανισμού στην εποχή του 5G. Όπως είπε, το πιλοτικό δίκτυο 5G υλοποιείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με στόχο να δώσει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, ώστε στη συνέχεια η ΑΤΗΚ να προχωρήσει στην εγκατάσταση και στην εμπορική του αξιοποίηση.

Το μέλλον

Η κα Ρουβιθά Πάνου αναφέρθηκε και στις μελλοντικές κινήσεις του Οργανισμού.  «Πεποίθησή μας», σημείωσε, «είναι πως για να  αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με επιτυχία, ο Οργανισμός οφείλει να κινηθεί σε τρεις παράλληλους άξονες, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη συνεχή εξέλιξη στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών του».

• Ο πρώτος άξονας είναι η εμπορική και προϊοντική ανάπτυξη, με εφόδιο την καινοτομία και με έμφαση στη συγκράτηση των παραδοσιακών εσόδων και την παράλληλη  δημιουργία  εναλλακτικών  πηγών  εσόδων. «Την υφιστάμενη ισχυρή κερδοφορία της Cyta δεν τη θεωρούμε ως σημείο εφησυχασμού αλλά, αντίθετα, ως εφαλτήριο για να επιτύχουμε τον ξεκάθαρο στόχο μας για βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων», πρόσθεσε η Πρόεδρος του Οργανισμού.
• Στο δεύτερο άξονα εντάσσεται η ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας του Οργανισμού με την πολιτεία, για την από κοινού συμμετοχή μας σε έργα ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου. Η Cyta σχεδιάζει τα δίκτυα, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη και είναι αναμφίβολα σε θέση να καταστεί με επιτυχία ο βασικός στρατηγικός και λειτουργικός βραχίονας της πολιτείας για το ψηφιακό μέλλον του τόπου μας.
 
• Ο τρίτος άξονας εστιάζεται στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού, περιλαμβανομένων των κανονισμών και διαδικασιών  που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του. «Είναι πραγματικότητα πως υπάρχουν περιορισμοί στην ευελιξία της Cyta που δεν τη βοηθούν να κινηθεί επιχειρηματικά στο βαθμό και με την ταχύτητα που θα έπρεπε και που θα μπορούσε», συμπλήρωσε η κα Πάνου.
 
Κλείνοντας, η Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού υπέδειξε ότι στο δρόμο του αύριο οι σημαντικές αλλαγές είναι μονόδρομος, ώστε η Cyta να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά και να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά, απεγκλωβίζοντας πολύτιμες δυνάμεις, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα για την επιχειρηματική ανάπτυξη των εργασιών της και αξιοποιώντας στοχευμένες στρατηγικές συνεργασίες, όπου ενδείκνυται.

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή