ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου

InBusinessNews  06/12/2018 21:22
ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου

ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου

InBusinessNews  06/12/2018 21:22
Στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σαλαμίς, Βάσο Γ. Χατζηθεοδοσίου απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία στα 5α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Βάσος Γεώργιου Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Στύλλοι της επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε να υλοποιήσει το δικό του όραμα.  

Ήταν μόλις 23 χρόνων, όταν ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση και της έδωσε το όνομα Σαλαμίς, της πατρίδας του βασιλιά Τεύκρου από τη Σαλαμίνα της Ελλάδας, που ίδρυσε και τη Σαλαμίνα της Κύπρου.

Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε εκτελωνίσεις, μεταφορές, πρακτορεύσεις και εγγραφή πλοίων με κυπριακή σημαία, ασφάλειες και μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προσκυνηματικές στους Αγίους Τόπους και προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σκανδιναβία και γερμανόφωνες χώρες. 

Η Τουρκική Εισβολή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη Σαλαμίς, η οποία προσφυγοποιήθηκε και δραστηριοποιήθηκε ξανά στη Λεμεσό, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. 

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου ξανάρχισε τότε από το μηδέν, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας