ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου

Στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σαλαμίς, Βάσο Γ. Χατζηθεοδοσίου απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία στα 5α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Βάσος Γεώργιου Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Στύλλοι της επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε να υλοποιήσει το δικό του όραμα.  

Ήταν μόλις 23 χρόνων, όταν ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση και της έδωσε το όνομα Σαλαμίς, της πατρίδας του βασιλιά Τεύκρου από τη Σαλαμίνα της Ελλάδας, που ίδρυσε και τη Σαλαμίνα της Κύπρου.

Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε εκτελωνίσεις, μεταφορές, πρακτορεύσεις και εγγραφή πλοίων με κυπριακή σημαία, ασφάλειες και μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προσκυνηματικές στους Αγίους Τόπους και προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σκανδιναβία και γερμανόφωνες χώρες. 

Η Τουρκική Εισβολή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη Σαλαμίς, η οποία προσφυγοποιήθηκε και δραστηριοποιήθηκε ξανά στη Λεμεσό, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. 

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου ξανάρχισε τότε από το μηδέν, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»