powered by

ΚΕΒΕ Business Leader - Ναυτιλία ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου

Στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σαλαμίς, Βάσο Γ. Χατζηθεοδοσίου απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία στα 5α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Βάσος Γεώργιου Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Στύλλοι της επαρχίας Αμμοχώστου. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε να υλοποιήσει το δικό του όραμα.  

Ήταν μόλις 23 χρόνων, όταν ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση και της έδωσε το όνομα Σαλαμίς, της πατρίδας του βασιλιά Τεύκρου από τη Σαλαμίνα της Ελλάδας, που ίδρυσε και τη Σαλαμίνα της Κύπρου.

Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε εκτελωνίσεις, μεταφορές, πρακτορεύσεις και εγγραφή πλοίων με κυπριακή σημαία, ασφάλειες και μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προσκυνηματικές στους Αγίους Τόπους και προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σκανδιναβία και γερμανόφωνες χώρες. 

Η Τουρκική Εισβολή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη Σαλαμίς, η οποία προσφυγοποιήθηκε και δραστηριοποιήθηκε ξανά στη Λεμεσό, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. 

Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου ξανάρχισε τότε από το μηδέν, συνδράμοντας ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά