ΠτΔ: Δυστυχώς η γραφειοκρατία παραμένει

Αποκαθίσταται το αίσθημα ασφάλειας για τους ξένους επενδυτές ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως για να καταστεί αυτό εφικτό η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει τολμηρές αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Δυστυχώς, όμως, παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, αυτό που δεν κατέστη δυνατό είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Προσπαθούμε, είπε, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές είναι να επιτευχθούν συνεργασίας ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα συμβάλουν στο γενικότερο καλό του τόπου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που καταγράφει η κυπριακή Οικονομία τα τελευταία χρόνια με ρυθμούς που ξεπερνούν το 3%, ενώ εξήρε το γεγονός ότι η Κύπρος αξιολογήθηκε πρόσφατα στην επενδυτική βαθμίδα από τους Οίκους του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον Invest Cyprus για το έργο που επιτελεί, αναδεικνύοντας ότι η επιστροφή της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα αποτελεί δικαίωση όχι μόνο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των ευρύτερων προσπαθειών του Οργανισμού για επίτευξη μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης.

"Θα πρέπει να σημειώσω πως παρά τις δύσκολες, αλλά επιβαλλόμενες αποφάσεις που πήραμε ως αποτέλεσμα της κατάστασης που περιήλθε ο Συνεργατισμός από τα όσα ακούγετε, όπως δανεισμός σε ανύπαρκτα πρόσωπα, υποθήκες κοιμητηρίων, εκκλησιών και πάσης άλλης δημόσιας χρήσης κτηρίων, έχει γίνει κατορθωτό εκείνοι που αξιολογούν τις οικονομίες κάθε χώρας να επιβραβεύσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τρεις εξ αυτών των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης να επανεντάξουν την Κυπριακή Δημοκρατία ακριβώς μετά τις δύσκολες αποφάσεις που λήφθηκαν, στην επενδυτική βαθμίδα.
 
Τα αποτελέσματα είναι εμφανή με μεγάλες αναπτύξεις αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ να παίρνουν σάρκα και οστά. Ενδεικτικά αναφέρω το καζίνο – θέρετρο, μαρίνες, ξενοδοχειακές μονάδες, μεικτές αναπτύξεις, εμπορικά κέντρα και γήπεδα γκολφ, αλλά και σημαντικά άλλα όσον αφορά τα επενδυτικά ταμεία, όπως πλοιοδιαχείριση, το κυπριακό νηολόγιο και άλλα".
 
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation