Επί το έργον η δυτική Λεμεσός

Δυναμικό επί το έργον βρίσκεται ο Δήμος Λεμεσού, καθώς υπό εξέλιξη βρίσκονται έργα στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ύψους €22 εκατ., συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Διαβάστε ακόμα: Οι κυπριακές επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €100 εκατ.

Τα έργα, τα οποία αφορούν τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις δυτικές συνοικίες του αστικού κέντρου έχουν εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.

Πλατεία Συντάγματος
Tο έργο της ανάπλασης της Πλατείας Συντάγματος και οδού Ερμού διαλαμβάνει βελτιωτικές εργασίες στην πλατεία, κοινή χρήση χώρου από πεζούς και ποδήλατα και συνδέει οργανικά το Παλιό Λιμάνι, το Κέντρο της Πόλης και τον Μόλο (άξονες κίνησης, θέας και χρήση παρόμοιων υλικών και αξόνων σχεδιασμού).

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Δανός: Οι millennials διαμορφώνουν το μέλλον του real estate

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Πράσινος Περίπατος και βελτίωση όψεων υποστατικών (οικιών και καταστημάτων)
Το έργο αφορά την ανάπλαση όψεων στο δυτικό τμήμα του κέντρου πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του οριοθετείται από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στα ανατολικά, τις δημοτικές κατοικίες της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου στα δυτικά και μέχρι τον χώρο της Β’ Τεχνικής Σχολής στα βόρεια.

Η πρώτη φάση του έργου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Πλατεία Φιλελλήνων
Η πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, με εμβαδόν 4,300 τ.μ. περιλαμβάνει εξωτερική αναβάθμιση όψεων κτιριακών εγκαταστάσεων, υπαίθρια εστίαση, δημιουργία χώρου μικρών εκδηλώσεων, κατασκευή κερκίδων, νέους χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ και για παιδιά, ανακατασκευή παιχνιδότοπου, χώρο εκγύμνασης ενηλίκων με όργανα γυμναστικής και κατασκευή υπαίθριων καθιστικών χώρων.

Εντός εννέα μηνών θα ολοκληρωθεί το έργο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν τον Οκτώβριο του 2018.  

Πλατεία Νίκου Ρούσσου 
Τον φετινό Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της Πλατειάς παρά την οδό Νίκου Ρούσσου, με εμβαδό 5,500 τ.μ. Εκτός από τις βελτιωτικές εργασίες στην πλατεία, οι κατασκευαστικές εργασίες περιελάμβαναν κατασκευή υπαίθριων καθιστικών χώρων, σύστημα διαδρομών σε ελκυστικό περιβάλλον, υπαίθρια καθιστικά για στάση, χώρο μικρών εκδηλώσεων, υποδομές ΑΜΕΑ, φωτισμό, τοπιοτέχνηση και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος. 

Ανάπλαση της οδού Μισιαούλη - Καβάζογλου
Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις διάρκειας περίπου έξι μηνών η κάθε μία. Επομένως, η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη - Καβάζογλουμ, η οποία άρχισε τον Νοέμβριο του 2018, θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.


Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου θα πραγματοποιείται προς μία κατεύθυνση σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Με βάση τους τελικούς σχεδιασμούς που έγιναν το έργο διαλαμβάνει την ανακατασκευή του δρόμου με δυο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 1,800 μέτρων, οδική σήμανση, ποδηλατοδρόμο και πεζοδρόμια, παρόδιους και οργανωμένους χώρους στάθμευσης  δενδροφυτεύσεις και χώρους πρασίνου, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων, λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και αναβάθμιση του οδικού φωτισμού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμη την ανακατασκευή του συστήματος αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες.

Τα υπό εξέλιξη έργα επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Λεμεσού, οι δημοτικοί σύμβουλοι και λειτουργοί του Δήμου.
 

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα