The Icon: Στο 35% έφτασαν οι πωλήσεις

Μάριος Ιωάννου  16/10/2018 06:58
The Icon: Στο 35% έφτασαν οι πωλήσεις

The Icon: Στο 35% έφτασαν οι πωλήσεις

Μάριος Ιωάννου  16/10/2018 06:58

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες για το Icon, ένα από τα μεγαλεπήβολα έργα της Imperio Properties, το οποίο ανεγείρεται στη Γερμασόγεια.

Διαβάστε ακόμα: Στο κόκκινο παραμένουν δάνεια ΜμΕ και νοικοκυριών

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον που προκύπτει από αγοραστές για το κτήριο των 21 ορόφων.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις/προκρατήσεις για τον πύργο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ψηλότερα κτήρια οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο, προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη και στην ακτογραμμή της Λεμεσού, ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 35%.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι ξένοι επενδυτές από τη Ρωσία, το Ισραήλ και αραβικές χώρες, όπως επίσης και Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Καλοχωρήτης: Μέσα Νοεμβρίου ανοίγει το Nicosia Mall

Μισιρλής: Ετήσιες αυξήσεις στις συναλλαγές για μία πενταετία
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο όγκος συναλλαγών στα ακίνητα συνεχίζει την ανοδική του τάση εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Διευθυντής της Imperio, Γιάννης Μισιρλής. 

Όπως δήλωσε στο InBusinessNews ο κ. Μισιρλής, τα πρόσφατα στοιχεία από το Κτηματολόγιο έχουν δείξει ετήσια αύξηση των συναλλαγών πέραν του 20% σε Παγκύπρια βάση, με την Λεμεσό να διατηρεί την πρωτιά.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των πράξεων αυτών δεν έχει πραγματοποιηθεί με τραπεζική χρηματοδότηση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει τις βάσεις μιας πολύ σταθερής και υγιούς αγοράς ακινήτων, μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις υπερχρέωσης του κλάδου που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία», διευκρίνισε σχετικά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι παρόλες τις αυξήσεις του όγκου συναλλαγών, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια αγορά κανονικού μεγέθους. «Έτσι, θα περίμενε κανείς παρόμοιες ετήσιες αυξήσεις για τουλάχιστον ακόμα μια πενταετία», ανέφερε ο κ. Μισιρλής.

iconnews11

Με λόμπι πολυτελούς ξενοδοχείου
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του Icon θα φτάνει τα 125 μέτρα. Μεταξύ άλλων, το έργο θα διαθέτει 54 ειδυλλιακές κατοικίες, με εμπνευσμένους εσωτερικούς χώρους και υπαίθριους χώρους διαμονής σχεδιασμένους από την βραβευμένη ομάδα της Imperio.

Όλες οι πολυτελείς κατοικίες έχουν σχεδιαστεί για να πλαισιώνουν με κομψότητα τις όψεις της πόλης της Λεμεσού, την ακτή και τον ουρανό, προσφέροντας αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης.

Η είσοδος στο λόμπι του The Icon, όπως φαίνεται πιο κάτω, παρομοιάζεται με την είσοδο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου χάρη στον ειδικό σχεδιασμό που έχει γίνει.

iconnews13

Το Icon έχει σχεδιαστεί από την αρχιτεκτονική εταιρεία UDS Antoniades + Eleftheriou Architects.

Οι εργασίες ανέγερσης, οι οποίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020, οπόταν και θα παραδοθεί το έργο.

Η αξία του έργου ανέρχεται στα €90 εκατ.

Δείτε τη θέα της Λεμεσού από το The Icon
 

 
iconnews14

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας