Θεοδότου: Βλέπει ευθύνες και από Κεντρική Τράπεζα και Ορφανίδη

Με την κατάθεση δύο ακόμη πρώην μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευθύμιου Πανταζή και του Παύλου Θεοδότου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των καταθέσεων ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του συνεργατικού πιστωτικού συστήματος. 

Διαβάστε ακόμα: ΣΚΤ: Η πορεία των καταθέσεων και δανείων
 
Το InBusinessNews θα καλύπτει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία, μεταφέροντας όλα όσα  θα λεχθούν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.  
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις τρεις προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες, αφέθηκαν έντονες αιχμές εναντίον του πρώην πρόεδρου και μετέπειτα γενικού διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας την περίοδο από το 2013 και μετά. Αναφορές έγιναν επίσης σε λανθασμένη εταιρική διακυβέρνηση, προειλημμένες αποφάσεις και εμπλοκή των μη εκτελεστικών μελών στα εκτελεστικά ζητήματα του συνεργατισμού. Επικριτικές αναφορές έγιναν ακόμα για τον τρόπο επιλογής της Altamira για τη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρησης των ΜΕΔ του Συνεργατισμού.
 
Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. Μέλη  είναι ο  Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.
 
Διαβάστε ακόμα: Κτηματολόγιο: Αναβαθμίζει το σύστημα πληροφοριών γης
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)