Νίκη της Κύπρου στην υπόθεση Βγενόπουλου

Απέρριψε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο το αίτημα MIG Α. Βγενόπουλου και άλλων εναντίον της Δημοκρατίας με την οποία διεκδικούσαν αποζημιώσεις €1,2 δις. Συγκεκριμένα το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (26 Ιουλίου) την Απόφαση του. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την Νομική Υπηρεσία. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν εφεσιβάλλεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική διαμάχη στο Διεθνές Διαιτητικό στο Παρίσι βρίσκόταν σε εξέλιξη πέραν των τεσσάρων ετών. Συγκεκριμένα, η MIG προσέφυγε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από τη διμερή διεθνή σύμβαση σχετικά με την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος με ημερομηνία 30/03/1992, διεκδικώντας την πλήρη αποκατάσταση των δυσμενών συνεπειών, υλικών και άυλων, που υπέστη, κατά τον ισχυρισμό της, ως προς την επένδυσή της στη Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα από τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή διεκδικεί αποζημιώσεις για την επένδυσή της στη Λαϊκή ύψους € 824 εκατ. καθώς επίσης και για κάθε άλλη ζημία που απέρρεε από την επένδυση αυτή.
 
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τη διακρατική συμφωνίας έχει προσφύγει και η Λαϊκή Τράπεζα εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας διεκδικώντας αποζημιώσεις για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
 
 
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP