Στο νοίκι και το Υπουργείο Εσωτερικών

Στέγη ψάχνει το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ενδιαφέρεται να ενοικιάσει κτήριο και ζητά την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος από νομικά ή φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν προς ενοικίαση κτήριο στους Δήμους Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Στροβόλου, για περίοδο πέντε ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με καταχώρηση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, το κτήριο πρέπει να πληροί τα γενικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το κτήριο πρέπει να έχει ήδη ανεγερθεί ή θα πρέπει να είναι έτοιμο για παράδοση και χρήση από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντός προθεσμίας έξι μηνών ή όπως αυτή θα καθορίζεται στο προσύμφωνο ενοικίασης, από την ημερομηνία υπογραφής του προσύμφωνου ενοικίασης. Στην προθεσμία συμπεριλαμβάνεται και το χρονικό διάστημα το οποίο θα απαιτηθεί για την υλοποίηση τυχόν τροποποιήσεων του κτηρίου που θα ζητηθούν, ούτως ώστε το κτήριο να διαμορφωθεί κατάλληλα από τον Ιδιοκτήτη με βάση τις κτιριολογικές απαιτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το κτήριο θα πρέπει να είναι συνολικού εμβαδού 5,500 τ.μ., με απόκλιση -5% μέχρι +10%.
Συγκεκριμένα, το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει:
  • Συνολικό εμβαδόν γραφειακών και άλλων χώρων 2,870 τ.μ.
  • συνολικό εμβαδόν χώρων για φακέλους αρχείου 470 τ.μ.
  • συνολικό εμβαδόν αποθηκευτικών χώρων γενικής χρήσης και κλειστούς φακέλους (π.χ. σε υπόγειο) 376 τ.μ.,
  • συνολικό εμβαδόν χώρων καντίνας 52 τ.μ.,
  • συνολικό εμβαδόν κυκλοφοριακών χώρων 1,732 τ.μ.,
  • χώροι στάθμευσης από 170 μέχρι 240.

Το κτήριο θα πρέπει να είναι αυτοτελές και αν μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εσωτερικών θα θεωρηθεί ως πλεονέκτημα. Στην περίπτωση που το κτήριο θα χρησιμοποιείται και από άλλους, το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει τους προς ενοικίαση προτεινόμενους χώρους και αφού κριθούν ικανοποιητικοί θα ληφθεί υπόψη στη βαθμολόγηση της υποβοηθήσας πρότασης.

Το κτήριο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί μεταγενέστερα του έτους 1995.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει κατάλληλους χώρους για την κυκλοφορία των χρηστών, τους απαραίτητους χώρους υγιεινής (WC για άνδρες, WC για γυναίκες και WC για άτομα με αναπηρία), βοηθητικούς χώρους κ.λ.π., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το κτήριο θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης και διακίνησης σε άτομα με αναπηρία.
 
Το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει σύστημα κλιματισμού, ανελκυστήρες, δομημένη καλωδίωση (structured cabling) για σκοπούς λειτουργίας δικτύων επικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφωνικών συστημάτων, σύστημα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, καθώς και ηλεκτρογεννήτρια η οποία να ξεκινά αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας και να ικανοποιεί τις ανάγκες ηλεκτρισμού για ολόκληρο το Υπουργείο.

Το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) τουλάχιστον Κλάσης Β ́. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το κτήριο δεν διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης τουλάχιστον Κλάσης Β ́, ο ιδιοκτήτης οφείλει να προβεί σε ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου ώστε να προσκομίσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης τουλάχιστον Κλάσης Β ́, πριν από την υπογραφή του ενοικιαστηρίου εγγράφου, αφού προηγουμένως προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για εξασφάλισή του με δικές του δαπάνες.

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που το κτήριο διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κλάσης Α ́, αυτό θα θεωρηθεί ως πλεονέκτημα.
 
Το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει στο ισόγειο και/ή εξωτερικό του χώρο τη δυνατότητα εγκατάστασης φυλακίου για φρούρηση/ασφάλεια.

Το κτήριο θα πρέπει να διαθέτει από εκατόν εβδομήντα πέντε μέχρι διακόσιους σαράντα χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων τουλάχιστον οι εκατό να χωροθετούνται στο τεμάχιο
του κτηρίου.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands