Αγκαστινιώτης: Η σιωπή των αμνών για αποζημιώσεις στον Συνεργατισμό

  • Για daylight robbery κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Ιδιαίτερα επικριτικός και έντονος σε σχέση με το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν σε όσους εργαζόμενους του Συνεργατισμού θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης προσωπικού, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Χρ. Αγκαστινιώτης καλεί τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά κυρίως τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβουν υπόψη τους πως τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων που θα προκύψουν, θα ζημιώσουν, στο τέλος, τα κρατικά ταμεία και κατά συνέπεια τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι ήδη στήριξαν με μερικά δισεκατομμύρια τον οργανισμό στον οποίο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Διαβάστε ακόμα: Πού θα χρεώνεται και πού θα δίνεται δωρεάν η πλαστική σακούλα

Σχολιάζοντας τα ποσά που αξιώνουν οι συντεχνίες ως αποζημίωση, τα οποία φτάνουν μέχρι και τις 200 χιλ. ευρώ, μίλησε για πραγματικό εμπαιγμό των υπόλοιπων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν θα λάβουν πλεονάζον, η αποζημίωση τους δεν θα υπερβαίνει τις 52.667 ευρώ και αυτό σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. 

«Μία εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, η οποία ανήκει στο κράτος και έχει ήδη λάβει στήριξη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να ανοίγει μεγαλύτερες τρύπες επειδή έτσι θέλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις», σχολίασε σε έντονο ύφος. Πρόσθεσε πως το όλο εγχείρημα του θυμίζει έντονα το τι συνέβη πριν μερικά χρόνια με την Cyprus Airways. «Κακοδιαχείριση, άκρατος συνδικαλισμός και στο τέλος πληρώνει πάντα ο φορολογούμενος. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί όταν ένας εργαζόμενος αποχωρεί από μία ιδιωτική εταιρεία, μπορεί να λάβει μέγιστη αποζημίωση από το Ταμείο Πλεονάζοντος 52χιλ. ευρώ ενώ σ’ αυτήν την περίπτωση, που φαίνεται να αποτελεί μνημείο κακοδιαχείρισης, θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσης μέχρι και 200 χιλ. ευρώ. Νιώθω ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και μερικοί ότι πρωταγωνιστούν στη Σιωπή των Αμνών, από τη στιγμή που δεν αντιδρούν σ’ αυτήν την κατάφωρη αδικία που εξελίσσεται».

Διαβάστε ακόμα: Γιαννάκης Παπαδούρης: Έτσι θα μεταμορφώσουμε το Τρόοδος

 

 

Οι συντεχνίες πρέπει να λογικευτούν και εκτός από το συμφέρον των μελών τους, να βάλουν πιο πάνω το συμφέρον όλων των φορολογούμενων και της κοινωνίας γενικότερα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ.    
«Πριν μερικές μέρες μία φτωχή κυρία μπήκε φυλακή γιατί έκλεψε ένα κουτί μακαρόνια κι ένα χαλούμι για να ταΐσει το εγγονάκι της, αυτούς που μας κλέβουν μέρα μεσημέρι εκατομμύρια ευρώ, τι θα τους κάνετε…;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Αγκαστινιώτης.  

Διαβάστε ακόμα: Ανοίγει ο δρόμος για το ξενοδοχείο στις Φοινικούδες

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP