Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πολιτογραφήσεις: Αρχίζουν οι αιτήσεις για το μητρώο στο Επενδυτικό Πρόγραμμα

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου συστάθηκε με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου  ημερομηνίας 9/1/2018, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του Σχεδίου παραχώρησης της κυπριακής υπηκοότητας με κατ’εξαίρεση πολιτογράφηση σε μη Κύπριους επενδυτές/επιχειρηματίες. Το Υπουργικό Συμβούλιο με νέα του Απόφαση ημερ 21.5.2018 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη μετονομασία του Σχεδίου σε Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.  

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου  Εσωτερικών και του οργανισμού Invest Cyprus, επιθυμεί να ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, 2018  θα αρχίσει να αποδέχεται αιτήσεις για περίληψη φυσικών/νομικών προσώπων στο Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (Μητρώο).

Η αίτηση εγγραφής, βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο http://cipregistry.mof.gov.cy/gr/ και θα πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενη από τον υπογεγραμμένο Κώδικα Συμπεριφοράς και όποια άλλα έγγραφα αναφέρονται στις Οδηγίες Εγγραφής που βρίσκονται αναρτημένες στον υπό αναφορά σύνδεσμο. 

Το Μητρώο θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών  και του οργανισμού Invest Cyprus, στις 31/7/2018. Επισημαίνεται ότι, το Μητρώο της 31/7/2018 θα περιλαμβάνει όσες αιτήσεις υποβληθούν μέχρι τις 18/7/2018 και νοουμένου ότι εγκριθούν από την Επιτροπή. 

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου θα επικαιροποιεί το Μητρώο σε τακτά χρονικά διαστήματα, δυνάμει της καθορισμένης διαδικασίας. 

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις στα πλαίσια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, θα συνεχίσουν να υποβάλλονται στη βάση των υφιστάμενων εγγράφων (http://www.moi.gov.cy) και θα εξετάζονται με βάση την υφιστάμενη διαδικασία, μέχρι και τις 30/7/2018. 

Από τις 31/7/2018 και εντεύθεν, οι αιτήσεις για σκοπούς πολιτογράφησης, θα μπορούν να υποβάλλονται μόνο από Παρόχους Υπηρεσιών που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. 

Για επεξήγηση των πιο πάνω, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, στις 21 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο Hilton από τις 9:00 μέχρι τις 10.30. Το ακριβές πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, Εσωτερικών και του οργανισμού Invest Cyprus. 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα παραχωρείται στον κάθε συμμετέχοντα Βεβαίωση Παρακολούθησης που αποτελεί ένα από τα κριτήρια που θα επιτρέψουν την εγγραφή ενδιαφερόμενου παρόχου στο Μητρώο.  
 

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»