Ιάσων Περδίος: Τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμα στον τουρισμό

Το μήνυμα ότι ο τομέας του τουρισμού στην Κύπρο έχει τη δυνατότητα να εισέλθει σε μια νέα "χρυσή εποχή" αποδίδοντας πολλά περισσότερα, ωστόσο πρέπει να δράσουμε προς την κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών μας, στέλνει μέσα από συνέντευξη του στο περιοδικό “Gold”, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Hotels, Ιάσων Περδίος.
 
Διαβάστε ακόμα: Ποιοί είναι οι μέτοχοι των κυπριακών επενδυτικών εταιρειών
 
Όπως υποδεικνύει ο κ. Περδίος, ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού αντιπροσωπεύει σήμερα πέραν του 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην Κύπρο, η συνολική συνεισφορά του το 2016 ήταν 21,4%, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,4% ετησίως στο άμεσο μέλλον.  Ο κ. Περδίος εκφράζει την άποψη ότι υπάρχουν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τουρισμό στην Κύπρο, ωστόσο, τονίζει ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να βελτιώνει την υποδομή της, εάν επιθυμεί να διατηρήσει τους υφιστάμενους αριθμούς ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις ή ακόμα περισσότερο να τους ενισχύσει.
Μακροπρόθεσμα, σημειώνει ο κ. Περδίος, η ανάπτυξη στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού θα εξακολουθήσει να είναι ισχυρή, εφόσον οι αποφάσεις για επενδύσεις και ανάπτυξη λαμβάνονται στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου. Πρέπει, όπως, υποδεικνύει «να καταπολεμήσουμε τη νοοτροπία της επιθυμίας για γρήγορη και εύκολη κερδοφορία».
 
Εάν, ως χώρα, τονίζει ο κ. Περδίος, είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε καλά οργανωμένες πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, τότε θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ταλαντούχο ανθρώπινο κεφάλαιο που έχουμε ήδη. «Έτσι, όχι μόνο μπορούμε να αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο των τουριστικών αφίξεων, αλλά ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του», σημειώνει.
 
Διαβάστε ακόμα: Pelais Wealth: Διαχειρίζεται τα κεφάλαια εναλλακτικά
 
Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη διατήρηση της τρέχουσας ανοδικής τάσης στις αφίξεις τουριστών, ο κ. Περδίος τόνισε πως πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί καθώς αυτή η θετική τάση δεν θα διαρκέσει για πάντα.  «Ως εκ τούτου, πρέπει να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες μας, να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας με αυτούς και να επεκτείνουμε την πελατεία μας. Επιπλέον, πρέπει να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε και να βελτιώνουμε την υποδομή μας ως χώρα, προσφέροντας επιλογές τοπικής εμπειρίας και εξαιρετική σχέση ποιότητας και  τιμής. Πρέπει να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε μια σαφή εικόνα της χώρας μας, να διαφημιστούμε σωστά και να υπερβούμε τις προσδοκίες των επισκεπτών» τόνισε.
 
Αναφερόμενος στις κινήσεις της Louis Hotels, σημείωσε ότι ανανεώνει συνεχώς και επεκτείνει τα ξενοδοχεία της και βελτιώνει τις υπηρεσίες της, ώστε να ανταποκρίνεται  στις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών της. «Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στα ανώτερα όριά μας, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα», υπέδειξε.
 
Η Louis Hotels, πρόσθεσε ο κ. Περδίος, φιλοδοξεί να αναδείξει την τεράστια οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αξία που μπορεί να προσφέρει ο τουριστικός τομέας στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, «εργαζόμαστε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, ακολουθώντας τις κατάλληλες πολιτικές και τις σωστές επενδυτικές αποφάσεις». Η συνεχής άνοδος του αριθμού αφίξεων, συμπλήρωσε, υπογραμμίζει το γεγονός ότι όλοι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.
 

Δειτε Επισης

Η Emirates απέσπασε το βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών