Limassol Neo: Ακόμα τέσσερις πύργοι στη Λεμεσό

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερις συνολικά πύργους περιλαμβάνει το έργο Limassol Neo, το οποίο προτίθεται να κατασκευάσει η Pafilia στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή Λεωφόρο, απέναντι από τον ζωολογικό κήπο της πόλης. 

Το Limassol Neo αποτελεί την αναθεωρημένη εκδοχή του Limassol Landmark, για το οποίο η εταιρεία είχε εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες στο παρελθόν. Ωστόσο, η Pafilia έκρινε ότι θα ήταν καλύτερα να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του έργου, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα και αισθητική του και να πετύχει την περαιτέρω ενσωμάτωση του στον χαρακτήρα της πόλης. 
Εξ’ ού και βρίσκεται σε διαδικασία εξασφάλισης νέων αδειών. 

Διαβάστε ακόμα: Στα €2 δις τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις το 2017

Η αναθεωρημένη προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη του έργου κατατέθηκε στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η έκδοση πολεοδομικής άδειας. 

Το ψηλότερο κτήριο της Λεμεσού

Βάσει της περιβαλλοντικής μελέτης, το έργο περιλαμβάνει τέσσερις οικιστικούς πύργους 43, 38, 31 και 25 ορόφων αντίστοιχα, με μέση απόσταση μεταξύ των κτηρίων τα 26 μέτρα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι 
ο ένας εκ των τεσσάρων πύργων, ξεπερνά σε ύψος το μέχρι στιγμής υψηλότερο κτήριο της Λεμεσού, το 37 ορόφων Limassol One, ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας, το οποίο τελεί υπό ανέγερση. Το ύψος του Limassol One ανέρχεται στα 170 μέτρα, ενώ ο 43 ορόφων πύργος  του Limassol Neo θα φτάνει τα 173 μέτρα. Σε ότι αφορά τους άλλους τρεις πύργους του έργου, το ύψους υπολογίζεται στα 148, 121 και 96 μέτρα αντίστοιχα. 

 

 

Το Limassol Neo προορίζεται για οικιστική χρήση, και θα περιλαμβάνει 345 διαμερίσματα. Στο σχέδιο προβλέπεται επίσης η δημιουργία ζώνης για εμπορικές χρήσεις συνολικού εμβαδού 2100 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει εστιατόρια και καταστήματα. 

Διαβάστε ακόμα: Τα δυνατά εξαγωγικά χαρτιά της Κύπρου

Επιπλέον, βάσει το σχεδιασμού θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης δύο επιπέδων και καλυμμένος χώρος στάθμευσης έξι επιπέδων, οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 1473 αυτοκίνητα. 
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία μεγάλου δημόσιου χώρου πρασίνου, εμβαδού 3,990 τετραγωνικών μέτρων και δημόσιας πλατείας εμβαδού 4,871 τετραγωνικών μέτρων, με τοπιοτεχνημένους χώρους. 

Οι εργασίες κατασκευής του Limassol Neo αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις αρχές του 2019 και υπολογίζεται να διαρκέσουν μιας πενταετία, δηλαδή μέχρι το 2024. Το έργο θα παραδοθεί σε τρεις φάσεις, ενώ το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα €250 εκατ. 

 

Αρχιτέκτονας του έργου είναι το διεθνούς φήμης γραφείο  Woods Bagot.

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά