Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Θεοδότου: Γιατί εξαγοράσαμε τον Alpha Κύπρου

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ από άτομα της ευρύτερης οικογένειας Παπαέλληνα, ο Γιώργος Θεοδότου, εκ των μέτοχων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού, αναλύει το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη επένδυση.
 
Τονίζει πως το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα δεν πρέπει να διασυνδέεται με τις υφιστάμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Παπαέλληνας ενώ σημειώνει πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η σχέση του Ανδρέα Παπαέλληνα με τον ιδρυτή και πρώην μέτοχο του σταθμού Δημήτρη Κοντομηνά.
 
Πάντως, στην πρώτη του τοποθέτηση σημειώνει πως στο παρόν στάδιο θα συνεχιστεί το υφιστάμενο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στην υφιστάμενη διευθυντική ομάδα του σταθμού.
 
Γιατί αποφασίσατε να προχωρήσετε στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ; Είναι μία δραστηριότητα που διαφέρει πολύ από τις μέχρι σήμερα επαγγελματικές δραστηριότητες της οικογένειας.
Μεταξύ άλλων πιθανών επενδύσεων, ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης ήταν κάτι το οποίο ανέκαθεν μας ενδιέφερε επιχειρηματικά. Πριν πάρουμε αποφάσεις εννοείται ότι είχε προηγηθεί έρευνα αγοράς. Αυτό το οποίο ξεχωρίσαμε στον ALPHA Κύπρου είναι η θεαματική πορεία η οποία κατέγραψε από κάθε άποψη σε μόλις δύο χρόνια.
 
Ως νέοι επιχειρηματίες, νιώσαμε ότι είναι μια καινούρια – φρέσκια πρόταση η οποία ταιριάζει στο δικό μας προφίλ. Έγκυρη ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία με σωστές δομές στο management team και κυρίως στρατηγική σκέψη, αυτά διακρίναμε στον ALPHA Κύπρου και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη επένδυση.
 
Η αλήθεια είναι ότι καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία εξαγοράς έπαιξε η μακροχρόνια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδιοκτήτη του ALPHA Ελλάδας κ. Δημήτρη Κοντομηνά και του κ. Αντρέα Παπαέλληνα.
 
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η συμφωνία τελεί υπό την τελική έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
 
Ποιες προοπτικές διαβλέπετε στη συγκεκριμένη επένδυση; Υπάρχει έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη;
Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι απεριόριστες, ωστόσο σε πρώτη φάση πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε το υφιστάμενο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.  
 
Το κανάλι θα υπάγεται πλέον στις δομές του Ομίλου Παπαέλληνας ή θα λειτουργεί ως μία εντελώς ανεξάρτητη, διοικητικά, οντότητα;
Ευχαριστούμε για την συγκεκριμένη ερώτηση, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να διευκρινίσουμε κάποιες ασάφειες που είδαμε τις τελευταίες μέρες από διάφορα ΜΜΕ.
 
Καταρχήν η συγκεκριμένη επένδυση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου Παπαέλληνα ή την υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ.    
 
Πρόκειται για μια εντελώς ανεξάρτητη επιχειρηματική πρωτοβουλία, που έχει γίνει από ομάδα επενδυτών που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια Παπαέλληνα. Με αυτό το δεδομένο ο ALPHA Κύπρου συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα ως ξεχωριστή οντότητα. Η δική μας συμβολή έχει να κάνει με την ενίσχυση της προσπάθειας και υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης.
 
Σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές στη διευθυντική ομάδα του σταθμού;
Αναφερόμενοι στην Διεύθυνση του ALPHA Κύπρου, αυτό που ξεχωρίσαμε είναι η ποιοτική προσέγγιση μιας νεαρής ομάδας καταρτισμένων επαγγελματιών που έχουν τεχνογνωσία στον κλάδο της τηλεόρασης αλλά και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Αυτή η ομάδα έχει «χημεία» και εφαρμόζει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης τόσο για τον ALPHA Κύπρου όσο και για το portal alphanews.live, και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την ανοδική πορεία του καναλιού από κάθε άποψη.
 
Εμπιστευόμαστε απόλυτα την υφιστάμενη διευθυντική ομάδα του ALPHA Κύπρου, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματικά θεαματική πορεία του σταθμού τα τελευταία δύο χρόνια.
 
Ο Όμιλος που ελέγχει η οικογένεια Παπαέλληνα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους του τόπου Πλέον αποκτάτε ένα δικό σας σημαντικό κανάλι προβολής. Πως διαφοροποιεί αυτό τα δεδομένα όσον αφορά την στρατηγική επικοινωνίας για τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ αλλά και τα άλλα προϊόντα που διαθέτει ο Όμιλος;
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο ALPHA Κύπρου είναι μια εντελώς ξεχωριστή επιχειρηματική πρωτοβουλία. Σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει η στρατηγική επικοινωνίας της ΑΛΦΑΜΕΓΑ! Επίσης δεν αλλάζει η σχέση της ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς ή τα υπόλοιπα ΜΜΕ

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ