«Πράσινο» για ζυθοποιείο στην Αμαργέτη της Πάφου

Στα σκαριά βρίσκεται η κατασκευή ενός μικρού ζυθοποιείου στην κοινότητα Αμαργέτης  της επαρχίας Πάφου. Πράσινο φως άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή στο αίτημα επιχειρηματία για κατασκευή και λειτουργία μικρού ζυθοποιείου και ποτοποιείου σε υφιστάμενη οικοδομή στην κοινότητα Αμαργέτη.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Πέτρα του Νερού», 650 μέτρα νοτιοανατολικά του κέντρου του χωριού. Οι χρήσεις γης στον περιβάλλοντα χώρο περιλαμβάνουν οικιστικές, και γεωργικές αναπτύξεις.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της γνωμάτευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος, το προτεινόμενο έργο αφορά μικρή μονάδα παραγωγής μπύρας και λικέρ. Στο χώρο του έργου και
συγκεκριμένα στο ισόγειο υπάρχει εστιατόριο ενώ στο υπόγειο  υπάρχει αποθηκευτικός χώρος εμβαδού 34 τετραγωνικά μέτρα περίπου, στον οποίο θα γίνουν προσθήκες και μετατροπές για την
λειτουργία του ζυθοποιείου και ποτοποιείου. 

Διαβάστε ακόμα: Πανίκος Νικολάου: Έτσι δανειοδοτούμε μεγάλες επιχειρήσεις

Η δυναμικότητα παραγωγής μπύρας θα είναι 590 λίτρα ανά μήνα, περίπου (πρώτες ύλες: 600 λίτρα και 100 κιλά βύνης). Η παραγωγή λικέρ θα είναι 30 λίτρα την εβδομάδα, περίπου.

Όπως τονίζεται, κατά τη διάρκεια της ολοκληρωμένης εξέτασης των περιβαλλοντικών παραμέτρων του έργου, η Περιβαλλοντική Αρχή 
εισηγείται όπως το προτεινόμενο έργο αδειοδοτηθεί με προϋπόθεση την ενσωμάτωση συγκεκριμένων όρων. 

Διαβάστε ακόμα: Χαλαρώνει η εποπτεία για εναλλακτικές επενδύσεις

Κατά την κατασκευή του έργου 

•    Άμεση ενημέρωση του Τμήματος Περιβάλλοντος σε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού διαφυγής αποβλήτων ή άλλων ρύπων στο έδαφος και στα υπόγεια νερά.
•    Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ελαχιστοποίησης του θορύβου.
•    Τα στερεά ή / και επικίνδυνα απόβλητα θα προκύψουν από τις εργασίες κατασκευής θα πρέπει να συλλεχθούν και να παραδοθούν σε αδειοδοτημένους φορείς συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας, σύμφωνα με τους περί Αποβλήτων Νόμους του 2011 έως 2016.
•    Απαγορεύεται η ρίψη, εναπόθεση ή διάθεση οποιασδήποτε ουσίας που ρυπαίνει ή τείνει να ρυπάνει τα νερά, και το έδαφος, η καύση απορριμμάτων, μηχανέλαιων, αποβλήτων συσκευασιών ή άχρηστου εξοπλισμού καθώς και η ταφή τους μαζί με τα απόβλητα εκσκαφών και κατασκευών που θα προκύψουν.
•    Με τον τερματισμό των εργασιών να γίνει απομάκρυνση του εργοταξίου και αποκατάσταση όλων των χώρων.

Κατά τη λειτουργία της μονάδας

•    Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή διάθεση οποιασδήποτε ουσίας, η οποία ρυπαίνει ή τείνει να ρυπάνει τα νερά και το έδαφος, 
•    εκτός εάν η απόρριψη γίνεται σύμφωνα με Άδεια Απόρριψης Αποβλήτων που παραχωρείται από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
•    Τα απόβλητα συσκευασίας που θα προκύπτουν να συλλέγονται, να διαχωρίζονται, να αποθηκεύονται προσωρινά και να παραδίδονται σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης. 
•    Να μελετηθούν σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. 
•    Να εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης νερού. 
•    Τα αστικού τύπου στερεά απόβλητα από το προσωπικό πρέπει να διατίθενται, είτε σε συλλέκτες ή εμπόρους για ανακύκλωση ή ανάκτηση είτε/και απορρίπτονται σε εγκεκριμένους χώρους
•    απόρριψης στερεών απορριμμάτων.
•    Ο φορέας εκμετάλλευσης πρέπει να συντηρεί και λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του με τρόπο που να μειώνεται η πιθανότητα φωτιάς, έκρηξης, ή οποιαδήποτε μη προγραμματισμένη ή ξαφνική
•    Απελευθέρωση ρύπων στον αέρα, το έδαφος ή τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, που μπορεί να απειλήσουν την ανθρώπινη υγεία ή/ και το περιβάλλον.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας