Υπογράφτηκαν τα συμβόλαια για τη Μαρίνα Παραλιμνίου

InBusinessNews  15/01/2018 14:07
Υπογράφτηκαν τα συμβόλαια για τη Μαρίνα Παραλιμνίου

Υπογράφτηκαν τα συμβόλαια για τη Μαρίνα Παραλιμνίου

InBusinessNews  15/01/2018 14:07

Και επίσημα  τίθενται οι βάσεις για την προώθηση της πολυαναμένομενης ανάπτυξης της Μαρίνας Παραλιμνίου. Το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου, υπογράφηκαν στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου τα συμβόλαια για την κατασκευή του έργου, μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Στρατηγού Επενδυτή, της εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd.

RELATED ARTICLES

Πιο αναλυτικά, υπογράφηκαν δύο Συμβάσεις, οι οποίες αφορούν σε μακροχρόνια μίσθωση και άδεια χρήσης χερσαίου και θαλάσσιου κρατικού χώρου, στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στον Πρωταρά. 

Της υπογραφής των συμβολαίων θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών. Η πρώτη φάση του έργου  αναμένεται να ολοκληρωθεί  περί τα μέσα του 2021 και η δεύτερη το 2023.
 
Η Μαρίνα Παραλιμνίου, που θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία (Port of Entry), θα είναι δυναμικότητας 300 σκαφών περίπου. Με υπολογιζόμενη αξία τα €110 εκατομμύρια, ο Επενδυτής έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, με σκοπό την ελκυστικότητα και βιωσιμότητα του έργου. Φυσικά, προνοούνται παράλληλα και αναπτύξεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας. Βάσει της συμφωνίας, η PMV Maritime Holdings Ltd, θα διαχειρίζεται τη μαρίνα για 125 χρόνια.

Όπως είχε μεταφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το InBusinessNews,  τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του έργου θα προέλθουν από δανεισμό, πωλήσεις αναπτύξεων εντός της μαρίνας καθώς επίσης και από ίδιους πόρους της εταιρείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της ιδιοκτήτριας εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd,  συνεργάτες στο έργο είναι η J&P (Joannou & Paraskevaides), η Marina Projects Ltd, η οποία διαχειρίζεται κρατικές μαρίνες στη Βρετανία καθώς επίσης και η Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd.  Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο βρετανικός οίκος Harper Downie.

Ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης έκανε λόγο για ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι στο φιλόδοξο πάζλ της ανάπτυξης του Ναυτικού Τουρισμού στην Κύπρο. Επιπλέον, πρόσθεσε, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να είναι καθοριστικό ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν και προσελκύοντας ποιοτικότερους τουρίστες στο νησί μας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υπογραφή των συμβολαίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόν  στην υπογραφή των συμβολαίων ήταν διάφοροι παράγοντες  της Επαρχίας Αμμοχώστου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη  μεγάλη σημασία που αποδίδει η Επαρχία στο συγκεκριμένο έργο. Η τοπική κοινωνία εκτιμά ότι η μαρίνα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της επαρχίας Αμμοχώστου και στην προώθηση του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο, γενικότερα.

195 διαμερίσματα και βίλες
Το έργο θα περιλαμβάνει κτήρια διοίκησης, οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις. Βάσει του σχεδιασμού, θα κατασκευαστούν 195 οικιστικές μονάδες –στην πλειοψηφία τους πολυτελή διαμερίσματα- και 27 χώροι για εμπορική χρήση (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ). 

Πιο αναλυτικά, τα σχέδια περιλαμβάνουν 16.800 δομήσιμα μέτρα, εκ των οποίων τα 14.250 μέτρα θα είναι οικιστικά και τα υπόλοιπα 2500 εμπορικά.  
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας