«Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα»

INBusinessNews  16/01/2015 08:00
«Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα»

«Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα»

INBusinessNews  16/01/2015 08:00

Για τρίτη φορά η ΚΕΑΝ και η Tetra Pak παρουσιάζουν περιβαλλοντικό διαγωνισμό στα σχολεία της Κύπρου μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση.

Πρόκειται για διαγωνισμό ζωγραφικής που απευθύνεται στους μαθητές 90 επιλεγμένων δημοτικών σχολείων. Τα παιδιά παρακολουθούν μία σύντομη εκπαιδευτική ταινία για τον κύκλο ζωής των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak από τη στιγμή της κοπής του δέντρου μέχρι την ανακύκλωσή της. 

Στη συνέχεια συμμετέχουν σε δημιουργική συζήτηση για το θέμα της ταινίας και τους δίνεται η ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου». Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι τέσσερεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία το οποίο θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Tetra Pak. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Περιβάλλοντος της Tetra Pak, κύριος Dragan Rajkovic, τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που για τρία χρόνια συνεργαζόμαστε με την ΚΕΑΝ, για να ενημερώσουμε τα παιδιά σχετικά με την αξία των δασών, το περιβάλλον και την πιστοποίηση κατά FSC. Σχετικά με τον διαγωνισμό, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις περιβαλλοντικές καινοτομίες που εφαρμόζει η εταιρεία σε όλα τα στάδια λειτουργίας της. Είναι ένα ταξίδι που θα έρθει να προσθέσει στις γνώσεις που θα αποκτήσουν τα παιδιά από το σχολείο και θα τα ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο σε θέματα περιβάλλοντος. Σίγουρα θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΕΑΝΙΤΑ γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο διαγωνισμό καλή επιτυχία!»

Η Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, πρόσθεσε: «Από τη διαδικασία του διαγωνισμού, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο σημαντικά στοιχεία για το περιβάλλον και τα δάση, εμπνέονται και ενθουσιάζονται, γεγονός που είναι έκδηλο από τη θερμή ανταπόκριση που είχε ο διαγωνισμός από τα σχολεία όσες φορές πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα ταυτίζεται με την πράσινη φιλοσοφία της ΚΕΑΝ, η οποία στηρίζεται στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και στη μακροχρόνια στήριξη του γεωργικού τομέα της Κύπρου».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας