Καταληκτική Εκδήλωση Έργου Διατοπικής Συνεργασίας

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας διοργάνωσε στο ξενοδοχείο AJAX στη Λεμεσό, την καταληκτική εκδήλωση του Έργου Διατοπικής Συνεργασίας «Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου».

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργού Γεωργίας, ο Δρ. Μάκης Αντωνιάδης, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τον ΚΟΤ, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αγροτικές οργανώσεις, τον επιχειρηματικό κόσμο της υπαίθρου και τις Ομάδες Τοπικής Δράσης που υλοποιούν Τοπικά Προγράμματα LEADER στις περιοχές παρέμβασής τους. Τις Ομάδες αποτελούν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας ΛΤΔ, Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου Αφροδίτη ΛΤΔ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού ΛΤΔ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους. 

Η διοργάνωση ανέδειξε τις δραστηριότητες του Έργου Συνεργασίας και τα μέλη του Δικτύου «Όμορφα Χωριά της Κύπρου», που συστάθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου Διατοπικής Συνεργασίας. Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου «Όμορφα Χωριά της Κύπρου» είναι από την Επαρχία Λάρνακας η Αθηένου, τα Λεύκαρα, η Τόχνη, η Χοιροκοιτία και η Καλαβασός, από την Επαρχία Πάφου η Αμαργέτη, η Χούλου, η Καλέπεια, η Σαλαμιού και τα Κελοκέδαρα, από την Επαρχία Λεμεσού η Ανώγυρα, το Πραστειό Αυδήμου, η Λάνια, ο Αγ. Γεώργιος και η Συλίκου και από την περιοχή Τροόδους η Κακοπετριά, ο Πεδουλάς, ο Αγρός, ο Αγ. Θεράπων και το Φοινί, 

Οι παρουσιάσεις του κ. Γιάννη Μαυρογιάννη, Διευθυντή της Ανέλιξις Συμβουλευτική, για τη «Δικτύωση των Αγροτικών Περιοχών – Branding» και του κ. Χάρη Ροδιτάκη, πρώην Δημάρχου Επισκοπής Κρήτης και μέλους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημιουργίας του Συνδέσμου «Όμορφα Χωριά της Κρήτης» για την «Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας για τα Όμορφα Χωριά της Μεσογείου», τροφοδότησαν τις Ομάδες Τοπικής Δράσης και τους συνέδρους με εισηγήσεις και ιδέες για συνέχιση και ενίσχυση του Έργου Συνεργασίας τα επόμενα χρόνια. 

Το Έργο Διατοπικής Συνεργασίας «Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πανίκος Χατζηχαμπής εκ μέρους της Αναπτυξιακής Λεμεσού 

Μάριος Ζαχαριάδης από Αναπτυξιακή Πάφου 

Κώστας Χαραλάμπους από Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού και Κρίστης Παραδείση από Νέα Αγροτική Κίνηση

Γενική άποψη εκδήλωσης

Δρ. Αντώνης Θεοχάρους από Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κλέλια Βασιλείου, Διευθύντρια ΑΝΕΤ,  Μάκης Παπαμιχαήλ, Συντονιστής Έργου Συνεργασίας και Νάτια Καραγιάννη από ΙΜΗ

Μιχάλης Ζάνος, Διευθυντής ΑΝΕΤΕΛ

Μιχάλης Κωνσταντινίδης από Αναπτυξιακή Τροόδους 

 

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor