Στις €40 χιλ. πωλήθηκε έργο του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου

Στην τιμή των €40.355 πωλήθηκε το έργο «Εκκλησία φάντασμα» του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου, στη 17η δημοπρασία του Οίκου Ψαθάρη.

Στη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, πωλήθηκαν 94 έργα, από τα 119 που δημοπρατήθηκαν. Το ποσοστό πώλησης ανέβηκε στο 79%, ανεβάζοντας τις εισπράξεις (τιμή κατακύρωσης, προμήθεια και ΦΠΑ) στις €345.907, ποσοστό (by value) 88%. Από τα 60 έργα του καταλόγου των Κυπρίων καλλιτεχνών πωλήθηκαν τα 51 (ποσοστό 85%) και από τα 59 έργα των Ελλαδιτών και ξένων καλλιτεχνών πωλήθηκαν τα 43 (ποσοστό 72%).

 

Την πρώτη θέση κατέλαβε το έργο «Εκκλησία φάντασμα» του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου φθάνοντας στην τιμή πώλησης των €40.355. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το έργο «Γυναίκες που πλένουν στο πηγάδι» του Χριστόφορου Σάββα, που έφθασε στις €31.403 και την τρίτη θέση κατέλαβε το έργο «Εργασίες στο περιβόλι» του Μιχαήλ Χρ. Κάσιαλου, το οποίο από την τιμή εκκίνησης των €16.000, έφθασε στην τιμή κατακύρωσης των €21.000 και στην τιμή πώλησης των €24.689, με έξι κτυπήματα.

Ενδιαφέρον επέδειξε το φιλότεχνο κοινό και για όλα τα έργα του Ιωάννη Κισσονέργη. Το έργο με τίτλο «Ακτή Καρπασίας» έφθασε στην τιμή πώλησης των €9.428. «Η γέννηση της Αφροδίτης», την τιμή των €21.213 και το έργο «Καρπασιτοπούλα με αδράχτι» τις €14.142. Επίσης, το έργο «Ανδρέας ο Πρωτόκλητος» άγγιξε τις €5.303, η υδατογραφία με τίτλο «Παλιά Λευκωσία» τις €5.892 και το «Σπίτι με καμάρα και δένδρα» του Αδαμάντιου Διαμαντή, ο τίτλος από το αρχείο του καλλιτέχνη, έφθασε στη τιμή πώλησης €19.445.

Τρία έργα του Τηλέμαχου Κάνθου, το «Μήλα σε χωριάτικη καρέκλα», με πέντε κτυπήματα έφθασε την τιμή πώλησης των €9.428, η υδατογραφία «Μυγδαλιές το απόγευμα», με οκτώ κτυπήματα διπλασίασε την τιμή εκκίνησης των €2.200 φθάνοντας στις €4.478 και τέλος, χαρακτικό του ιδίου καλλιτέχνη, έφθασε στα €824.

Ο πίνακας «Ελληνική παραλία» του Μιχαήλ Οικονόμου πωλήθηκε στις €14.142 και «Ο ψαροπούλης» του Στέφανου Λάντσα, πωλήθηκε στις €12.962.

Το κοινό επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και για τα έργα του Βίκτωρα Ιωαννίδη,  «Βάρκες στο παλιό λιμάνι Λεμεσού», το οποίο με 11 κτυπήματα ξεπέρασε τη διπλάσια τιμή εκκίνησης των €2.000 κι έφτασε τις €5.185 και τα έργα «Βάζο με λουλούδια, φρούτα και κρασί», «Άνθη Φρούτα και κρασί» και «Γυναικεία φιγούρα» έφθασαν στις €2.592 το καθένα.
Δύο έργα του Στας Παράσκου, το «Φρίξος και η Έλλη» και «Disco», το μεν πρώτο, με 11 κτυπήματα, έφθασε στην τιμή πώλησης των €5.185 και το δεύτερο, με έξι κτυπήματα, στις €3.535. Έργο του Στέλιου Βότση, «Χωρίς τίτλο», με επτά κτυπήματα έφθασε στις €2.592. Το «Ελπίδα» του Φώτου Χατζησωτηρίου, με εννιά κτυπήματα, ξεπέρασε την τριπλάσια τιμή εκκίνησης των €800 φθάνοντας στις €2.828. Το έργο «Κοριτσάκι» του Πολύκλειτου Ρέγκου, με 10 κτυπήματα, ξεπέρασε την τιμή εκκίνησης των €1.800 κι έφτασε στις €4.242.

Μεταξύ άλλων, πωλήθηκαν επίσης, έργα των: Λευτέρη Οικονόμου, Μάριου Λοϊζίδη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Σπύρου Βασιλείου, Δανιήλ Α. Δανιήλ, Λουκά Γεραλή, Νικόλαου Αλεκτορίδη, Θεόδωρου Πανταλέοντα, Χαρίλαου Δίκαιου, Μιχάλη Μανουσάκη, Μίκη Φοινικαρίδη, Μανώλη Χάρου, Κοσμά Στάθη, Ανδρέα Νικολάου, Κώστα Μαλάμου, Σοφίας Λασκαρίδου, Ανδρέα Χαραλαμπίδη, Λυκούργου Κογεβίνα, Ουμπέρτου Αργυρού, Θεόδωρου Μανωλίδη, Άντρου Ευσταθίου, Κυριάκου Κούλη, Ρήνου Στεφανή, Χρίστου Φουκαρά, Γκλυν Χιους, Κώστα Πανιάρα, Μίκη Ματσάκη, Δημήτρη Γέρου και Γρίβα Λάμπρου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor