Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελιά

INBusinessNews  16/10/2014 12:40
Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελιά

Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελιά

INBusinessNews  16/10/2014 12:40

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το βιολογικό ελαιόλαδο Ολέαστρο διοργάνωσε την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, τη Γιορτή της Ελιάς. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου. 

Η Γιορτή της Ελιάς διεξήχθηκε στο Πάρκο Ελιάς ‘Ολέαστρο’, στην Ανώγυρα, το οποίο φιλοξένησε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στον χώρο για να τιμήσουν κι αυτοί την ελιά.

Όσοι παρευρέθηκαν στο πάρκο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο από τον εκπαιδευτή μαγειρικής Ιωάννη Βασιλείου, να διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιγνίδια, να επισκεφθούν την έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών από την Ανώγυρα και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική και χορούς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα με ελαιόλαδο. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Πάρκο Ελίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν εκθέματα κι αναπαραστάσεις παρμένα από την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, καθώς και εκθέματα που αναδεικνύουν τη σημασία του ελαιόλαδου για την υγεία και την ομορφιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε και έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η ελιά στην τέχνη» καθώς επίσης προβολή φιλμ για την ελιά και το ελαιόλαδο στην Κύπρο. 

Tο Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ δημιουργήθηκε σαν φόρος τιμής σε αυτό το  δέντρο που έθρεψε και θεράπευσε τους Κυπρίους για χιλιάδες χρόνια τώρα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η φιλοσοφία του είναι η προώθηση του πολιτισμού της ελιάς και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργανώνουμε για έκτη φορά τη Μέρα της Ελιάς. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο, και ειδικά τα παιδιά, πιο κοντά στην ελιά και τη μεσογειακή δίαιτα, ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής».
Το πάρκο είναι ανοικτό 7 μέρες τη βδομάδα και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου κρύας έκθλιψης με μυλόπετρες και να προμηθευτούν και το ελαιόλαδό τους. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας