ΝΧ 300h το νέο καμάρι της LEXUS

INBusinessNews  15/10/2014 13:04
ΝΧ 300h το νέο καμάρι της LEXUS

ΝΧ 300h το νέο καμάρι της LEXUS

INBusinessNews  15/10/2014 13:04

Παρουσιάστηκε στο Lexus Centre της Λευκωσίας, το  Νέο ΝΧ hybrid. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων κύριος Μάριος Δημητριάδης, υφιστάμενοι αλλά και υποψήφιοι πελάτες, καθώς και μέλη από τα Κυπριακά Μ.Μ.Ε. 

Το  νέο Lexus NX σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των μεσαίων, πολυτελών SUV για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί κάτω από την αναπτυξιακή έννοια του “Premium Urban Sports Gear”, όπως τα σπορ ρολόγια, ποδήλατα και ρούχα ψηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα ένα χαρακτηριστικό, αισθητικό αποτέλεσμα που ελκύει πελάτες με αστικό και δραστήριο τρόπο ζωής, αναφέρει το δελτίο τύπου. 

Με εξωτερική παρουσία που συνδυάζει τη μοναδική γρίλια μπροστά με μια σιλουέτα χαμηλού προφίλ, συμπληρώνει το δελτίο τύπου, το ΝΧ είναι ένα SUV που μαγνητίζει τα βλέμματα με τη ιδιαίτερα δυναμική του παρουσία στο δρόμο, όντας σχεδιασμένο για να ελκύσει μια νέα γενιά νεότερων πελατών για τους οποίους ο σχεδιασμός είναι σημαντικός. 

Οι νέες καινοτομίες που εισάγει η Lexus στην κατηγορία των SUV αντιπροσωπεύονται με τον καλύτερο τρόπο από το ΝΧ, που διαθέτει μια πλήρη γκάμα από προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες είναι και φιλικές προς τον χρήστη. Μερικές από αυτές είναι ο Σταθμός Ασύρματης Φόρτισης για φορητές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, μια βελτιωμένη Οθόνη Πολλαπλής Χρήσης, με τον πρώτο μετρητή δυνάμεων G της Lexus. 

Το NX 300h εισάγει τη  οδηγική εμπειρία του Lexus Hybrid Drive στην κατηγορία των μεσαίων, πολυτελών SUV για πρώτη φορά. Το σύστημα συνδυάζεται με το δοκιμασμένο κινητήρα 2.5 λίτρων με τεχνολογία κύκλου Atkinson, την ηλεκτρογεννήτρια, τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία της μονάδας ελέγχου HV, εξελιγμένη ειδικά για το NX. 

To NX είναι διαθέσιμο με κίνηση μπροστά ή και στους 4 τροχούς, χάρη στο καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive για κορυφαίο έλεγχο, ευκινησία και σταθερότητα στις στροφές, με παράλληλη χαμηλή κατανάλωση. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει συνολικά 145kW (197PS), με κατανάλωση καυσίμων μόλις 5.0l/100km και εκπομπές CO2 από μόλις 116g/km.

Σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τα ψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, το νέο Lexus NX είναι εξοπλισμένο με μια εκτεταμένη γκάμα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων ασφαλείας, καθώς και συστήματα υποβοήθησης οδηγού.  

‘Το NX έχει σχεδιαστεί ως ένα πολυτελές SUV ψηλής απόδοσης, με ελκυστικό σχεδιασμό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση επιθυμίας. Όσον αφορά την πρακτική του πλευρά, το ΝΧ έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει την καθημερινή ζωή, ενώ μπορεί την ίδια στιγμή να υποστηρίξει και ένα δραστήριο τρόπο ζωής το Σαββατοκύριακο.’ Takeaki Kato, Επικεφαλής Μηχανικός για το NX. Η αναφορά γίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία Lexus σχετικά με το launch του νέου Lexus NX

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας