Νέα έκδοση «JU-Air» του Pilot’s Watch Chronograph

Το IWC Pilot’s Watch Chronograph Έκδοση «JU-Air» κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 500 ρολογιών. 

Πρόκειται για μια συνεργασία της IWC Schaffhausen και της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας JU-AIR. Οι δύο τους έχουν καλλιεργήσει μια συνεργασία βασισμένη στον αμοιβαίο θαυμασμό του αεροσκάφους Junkers JU-52. Μόλις 8 είναι τα επιλεγμένα, αξιόπλοα JU-52s σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το ένα, για δύο δεκαετίες, έχει το λογότυπο της IWC και το 2000 ξεκίνησε τον περίπλου της γης για να προωθήσει το νέο Pilot ρολόι της IWC. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναγνωριστεί το εξαιρετικό έργο της JU-AIR και προς τιμήν της εταιρείας που εργάζεται για να διατηρήσει το vintage αεροσκάφος στους ουρανούς, έχει κυκλοφορήσει αυτή την έκδοση.

«Το 1994, τρία από τα αεροσκάφη JU-52 της JU-AIR πέταξαν στο Venegono της Ιταλίας για την παρουσίαση της τότε τελευταίας συλλογής ρολογιών της IWC Schaffhausen», λέει ο GeorgesKern, CEO της IWC, ανακαλώντας την αρχή της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο εταιρειών. «Από τότε έχουμε βοηθήσει επιδοτώντας την JU-AIR και είμαστε υπερήφανοι που το λογότυπο της IWC κατέχει μια τόσο περίοπτη θέση σε ένα από τα JU-52 αεροπλάνα για τα τελευταία 20 χρόνια». Το πάθος για τις πτήσεις, η μακρά παράδοση των ρολογιών Pilot της  IWC – που είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και το ιστορικό αυτό αεροπλάνο - σε συνδυασμό με το χάρισμα για την κλασική σχεδίαση και τη μηχανολογία αποτελούν τους δεσμούς που συνδέουν την IWC Schaffhausen και την JU-AIR. 

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, που έχει εδραιώσει μια μακρά παράδοση στην σχεδίαση και παραγωγή των ρολογιών Pilot από το 1936 μέχρι και σήμερα, εδώ και ακριβώς 20 χρόνια χορηγεί την JU-AIR, καθιστώντας έτσι την τρέχουσα χρονική περίοδο  ιδανική για την «απογείωση» του Pilot’s Watch Chronograph Έκδοση «JU-Air», σε ανοξείδωτο ατσάλι και σε περιορισμένη έκδοση, μόλις 500 ρολογιών. 

Το ανοξείδωτο ατσάλι, φόρος τιμής στη JU-AIR, έχει το στιλ ενός εργαλείου πιλοτηρίου του κλασικού ρολογιού Pilot. Το καντράν του Pilot’s Watch Chronograph Έκδοση «JU-Air» είναι επιροδιωμένο, έχει απλικέ αριθμούς και δύο δείκτες σε λευκό χρώμα, κατασκευασμένους από φθορίζον υλικό, έχοντας σαν αποτέλεσμα την εξαιρετική αναγνωσιμότητα ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ο κεντρικός δείκτης του χρονογράφου, δείχνει τον καταγραμμένο χρόνο σε δευτερόλεπτα, ενώ ο δείκτης του καντράν στη θέση «12» δείχνει τον αριθμό των λεπτών που πέρασαν. Το ρολόι έχει λειτουργία flyback και έτσι όποτε κάποιος πατήσει το κουμπί επαναφοράς, ο δείκτης επιστρέφει στο μηδέν και αμέσως ξεκινά μια άλλη χρονική αλληλουχία. Ο μικρός κόκκινος δείκτης δευτερολέπτων στη θέση «6» υποδεικνύει ότι το ρολόι λειτουργεί κανονικά και μπορεί να σταματήσει όταν είναι απαραίτητο για να συγχρονιστεί το ρολόι.

Το Pilot’s Watch Chronograph Έκδοση «JU-Air» διαθέτει το μηχανισμό 89365, με απόθεμα ενέργειας 68 ωρών και χρονόμετρο λεπτών και δευτερολέπτων. Οι σχεδιαστές της IWC έχουν τροποποιήσει την ένδειξη ημερομηνίας για να μοιάζει με εργαλείο πιλοτηρίου, καθώς η οριζόντια διάταξη των αριθμών μοιάζει με υψομετρητή. Το εντυπωσιακό κόκκινο τρίγωνο, που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού των ρολογιών Pilot και είναι εμπνευσμένο από τα κόκκινα σήματα στο ταμπλό των αεροπλάνων, δείχνει την ημερομηνία. Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένο ένα Junkers JU-52, ενώ η φράση «One out of 500», αναφέρεται στην περιορισμένη έκδοση. 

Στην Κύπρο διατίθεται από την εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor