Διοργάνωση DISRUPT FACTory

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), σε μία στρατηγική συνεργασία με τη CYTA  διοργάνωσαν το DISRUPT FACTory την Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 στο αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανακοίνωση του επιχειρηματικού διαγωνισμού Disrupt Cyprus Cup και άλλων 5 διεθνών διαγωνισμών που δίνουν την δυνατότητα σε νέους που θέλουν να επιχειρήσουν, να αναδείξουν και να εξελίξουν τις ιδέες τους, να αποκτήσουν πρόσβαση και ευκαιρίες δικτύωσης στη διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα και να κερδίσουν σημαντικά βραβεία και προβολή.

Στην εκδήλωση ο Μιχάλης Στάγκος και η Carla Tanas, Συν-Ιδρυτές των ID-GC, παρουσίασαν τους επιχειρηματικούς διαγωνισμούς. Στη συνέχεια ο Χρίστος Χρίστου, Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών στη Cyta μίλησε για όσα χρειάζεται να γνωρίζει κανείς προκειμένου να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο start up, η Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Γενική Διευθύντρια της GrantXpert Consulting Ltd, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ΕΕ και ο Στυλιανός Λάμπρου, Ιδρυτής & CEO της Social Airways & Συν-Ιδρυτής του Heart Cyprus, περιέγραψε την εμπειρία του κατά τη δημιουργία της επιχείρησής του.

Ακολούθησε ένα εντατικό workshop πάνω στα lean methodologies, την ανάπτυξη πελατολογίου και τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ από την  Lauren Valbert, Ιδρύτρια της εταιρίας Empowering Management. Μέσα από το workshop τα startups θα μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα τόσο για τον εθνικό όσο και για τους διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και να ενδυναμώσουν την επιχείρησή τους.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (Π.Ε.Ε) 2014 Κύπρου, στοχεύει να «πυροδοτήσει» το επιχειρηματικό οικοσύστημα και να αναδείξει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους ID-GC σε συνεργασία με τη Cyta, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.


Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (GEW) είναι η μεγαλύτερη γιορτή παγκοσμίως για τους δημιουργούς καινοτομίας, που προάγει τα νέα ξεκινήματα (startups), πραγματοποιώντας ιδέες, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και επεκτείνοντας την ανθρώπινη ευημερία. Τον Νοέμβριο του 2013, στην GEW συμμετείχαν πάνω από 140 χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου - με πάνω από 20.000 δραστηριότητες και πάνω από επτά εκατομμύρια συμμετέχοντες. Οικοδεσπότες της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (GEW) στην Κύπρο είναι οι ID- GC, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor