Πρωτάθλημα Ψηφιακής Καινοτομίας

Το πρώτο Ψηφιακό Πρωτάθλημα (ΨΠ) στην Κύπρο συνδιοργανώνουν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. 

Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που  στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα / ομάδες, νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας ενώ, παράλληλα, προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η τελετή βράβευσης των νικητών του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2013-2014 θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών. 

Ο Γιώργος Μαλέκκος, γενικός διευθυντής της Powersoft και εκ των κριτών του πρώτου Ψηφιακού Πρωταθλήματος δήλωσε «είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και τις καινοτομικές ιδέες που επέδειξαν οι  φιναλίστ στο πρώτο ψηφιακό διαγωνισμό. Τα συγχαρητήρια μου στον ψηφιακό μας πρωταθλητή κ. Χειμώνα και σε όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, έχουμε υποχρέωση να καινοτομούμε για να ανταπεξέλθουμε των καταστάσεων και είμαι σίγουρος ότι  ψηφιακά τουλάχιστον αυτό θα πράξουμε». 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor