Cypria Auctions: Investing in art

Προωθώντας την τέχνη ως αξία διαχρονική και ασφαλή επένδυση, ο οίκος δημοπρασιών Cypria Auctions, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο τα τελευταία εννέα χρόνια, επανέρχεται στις 12 του μήνα αυτού δημοπρατώντας στους χώρους του 130 έργα.

Η διευθύντρια του οίκου, Ρίτσα Κυριάκου, ξεχωρίζει ανάμεσα στα έργα που θα εκτεθούν το Γεωμετρικό Άλογο του Γεώργιου Πολ Γεωργίου, του οποίου η δημοπρασία θα ξεκινήσει από €30.000 και τους δύο πίνακες του Χριστόφορου Σάββα: Πτώση του Ίκαρου και Πορτρέτο της Άλιας, των οποίων η δημοπρασία θα ξεκινήσει από €35.000 και €25.000, αντίστοιχα. Σημαντικός είναι, επίσης, ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα έργα, πίνακας του Γιώργου Σκοτεινού από το 1965, με την τιμή του να ξεκινά από €8.000. Στη συλλογή περιλαμβάνονται, ακόμα, τρία γλυπτά του Μιχαήλ Κκάσιαλου: Δύο προτομές από την ελληνική μυθολογία και ένα γλυπτό της Αφροδίτης, με αρχική τιμή €4.000 και €5.000, αντίστοιχα.

«Μπορεί οι τιμές να φαίνονται υψηλές, ειδικά σήμερα ένεκα της κρίσης, όμως οι συλλέκτες γνωρίζουν ότι η αγορά ενός αξιόλογου έργου είναι επένδυση, έτσι δεν θα διστάσουν να ξοδέψουν», σχολίασε η κ. Κυριάκου, επισημαίνοντας ότι η ύφεση δεν θα αγγίξει την τέχνη σε μεγάλο βαθμό.

Υπάρχουν στην Κύπρο, πρόσθεσε, φιλότεχνοι που εκτιμούν την τέχνη και τη βλέπουν ως επένδυση με σταθερή αξία, που δεν πρόκειται ποτέ να πέσει όπως συμβαίνει με τα ακίνητα και τις μετοχές, όμως πολλοί την αντιμετωπίζουν απλώς ως… αντικείμενα που στολίζουν το σπίτι. Όλα αυτά, κατέληξε, σε μια αγορά μικρή, η οποία εύκολα ελέγχεται.

Η τιμή ενός πίνακα σε δημοπρασία ξεκινά από την κατώτατη τιμή εκτίμησής του

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor