€63.800 δημοπρατήθηκε τσάντα του οίκου Hermes

Στην τιμή ρεκόρ των €63.800 πωλήθηκε μια τσάντα χειρός Μπίρκιν, ένα από τα γνωστότερα και διασημότερα μοντέλα του οίκου Hermes, σε δημοπρασία στο Παρίσι, λόγω του χρώματος και του υλικού από το οποίο ήταν κατασκευασμένη.
 
Η τσάντα κατασκευάστηκε το 2006 από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου και ξεχωρίζει γιατί είναι τρίχρωμη, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του έντονου ροζ και του βαθυκόκκινου. Η αρχική εκτίμηση για την τιμή της ήταν μεταξύ 40.000-50.000 ευρώ, αλλά στη δημοπρασία που έγινε στις 21 Μαΐου έφτασε τις 63.800 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
 
Δεν διευκρινίστηκε ποιος απέκτησε τελικά την τσάντα. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε μια άλλη τσάντα Μπίρκιν, επίσης από δέρμα θαλάσσιου κροκόδειλου, σε χρώμα κερασί, που πουλήθηκε έναντι 61.000 ευρώ το 2011. Στην ίδια τιμή είχε πουληθεί πέρσι μια άλλη Μπίρκιν χρώματος μπλε τζιν.
 
Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει σε μια Μπίρκιν που την άνοιξη του 2007 έφτασε τα 74.000 ευρώ. Επρόκειτο όμως, για τσάντα που ανήκε στην ίδια την Τζέιν Μπίρκιν, την τραγουδίστρια που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου, τη δεκαετία του 1980. Η πώληση εκείνη είχε γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
Πηγή: www.protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor