Α. Πίττας: Τιμήθηκε με το παράσημο Grande Ufficiale

Σε μια σεμνή τελετή, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, κος Alfredo Bastianelli απένειμε στον Δρα Ανδρέα Πίττα, το παράσημο του Grande Ufficiale, του «Μεγάλου Αξιωματικού». Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση της Ιταλικής Δημοκρατίας, καθώς είναι το παράσημο της Ιταλικής Αλληλεγγύης.

Στην προσφώνηση του ο Ιταλός πρέσβης, αναφέρθηκε στους στενούς εμπορικούς δεσμούς του Δρα Πίττα με την Ιταλία, ως επίσης και στη βοήθεια που ο ίδιος και η εταιρεία Medochemie, προσφέρουν στην Ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια, για τη στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Ο Alfredo Bastianelli σχολιάζοντας την ενασχόληση του Δρα Ανδρέα Πίττα με την Ιταλική τέχνη και την αγάπη του για αυτή, τον χαρακτήρισε ως ένα πραγματικό Ευρωπαίο άνδρα της Αναγέννησης με υψηλό γούστο και πολύ βαθιές γνώσεις.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαρίστησε τον κον Bastianelli και τον Πρόεδρο της Ιταλίας για την μεγάλη τιμή και την παρασημοφόρηση του για δεύτερη φορά. Ο τιμώμενος, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Κύπρου με την Ιταλία για περισσότερα από 2000 χρόνια και εξήρε τη θέση της Ιταλίας ανάμεσα στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στην τέχνη, την επιστήμη και τη δημοκρατία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor