Α. Πίττας: Τιμήθηκε με το παράσημο Grande Ufficiale

INBusinessNews  03/12/2012 10:24
Α. Πίττας: Τιμήθηκε με το παράσημο Grande Ufficiale

Α. Πίττας: Τιμήθηκε με το παράσημο Grande Ufficiale

INBusinessNews  03/12/2012 10:24

Σε μια σεμνή τελετή, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, κος Alfredo Bastianelli απένειμε στον Δρα Ανδρέα Πίττα, το παράσημο του Grande Ufficiale, του «Μεγάλου Αξιωματικού». Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση της Ιταλικής Δημοκρατίας, καθώς είναι το παράσημο της Ιταλικής Αλληλεγγύης.

Στην προσφώνηση του ο Ιταλός πρέσβης, αναφέρθηκε στους στενούς εμπορικούς δεσμούς του Δρα Πίττα με την Ιταλία, ως επίσης και στη βοήθεια που ο ίδιος και η εταιρεία Medochemie, προσφέρουν στην Ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια, για τη στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Ο Alfredo Bastianelli σχολιάζοντας την ενασχόληση του Δρα Ανδρέα Πίττα με την Ιταλική τέχνη και την αγάπη του για αυτή, τον χαρακτήρισε ως ένα πραγματικό Ευρωπαίο άνδρα της Αναγέννησης με υψηλό γούστο και πολύ βαθιές γνώσεις.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαρίστησε τον κον Bastianelli και τον Πρόεδρο της Ιταλίας για την μεγάλη τιμή και την παρασημοφόρηση του για δεύτερη φορά. Ο τιμώμενος, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Κύπρου με την Ιταλία για περισσότερα από 2000 χρόνια και εξήρε τη θέση της Ιταλίας ανάμεσα στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στην τέχνη, την επιστήμη και τη δημοκρατία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας