«Τα δάκρυα της σιωπής»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του συγκλονιστικού θεατρικού μονολόγου, «Τα δάκρυα της σιωπής» (Tears of Silence) βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Άριας Σωκράτους. Πρωταγωνίστρια, η γνωστή ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή, που μετά την επιτυχία της πρεμιέρας στο κατάμεστο American Theatre of Actors στην καρδιά της Νέας Υόρκης, για άλλη μια φορά απέδειξε την ποιότητα και τη δυναμική της ως ηθοποιός αλλά και ως άνθρωπος.

Με ένα έργο το οποίο πραγματεύεται τα σοβαρά και επίκαιρα θέματα της βίας κατά των γυναικών και της εμπορίας προσώπων, η κα. Χατζηλαμπρή έρχεται να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να δώσει μια γερή γροθιά στο στομάχι των θεατών.

Βρεθήκαμε στην παράστασή της στη Λευκωσία, η οποία και έλαβε χώρα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, την Παρασκευή 18 Μαρτίου παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κας. Αννίτας Δημητρίου η οποία στον χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων  «Η Πάολα, με το έργο της, μας κάνει για άλλη μια φορά περήφανους. Μετά την Μελίνα και την Κάλλας, έρχεται στο θέατρο για να πει αλήθειες και να ξυπνήσει συνειδήσεις. Είναι χαρά μου και τιμή μου, που η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει τεθεί συνδιοργανωτής αυτής της παράστασης και επί τούτου, μαζί με την Πάολα έχουμε να κάνουμε δράσεις πολλές. Την ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία, το θάρρος και τη δύναμή της και για το γεγονός ότι παρά τις όποιες δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να μας εμπνέει.»
 

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια κα. Μαρία Κούσιου, ευχαρίστησε την κα. Χατζηλαμπρή και ανέφερε ότι τα ποσοστά βίας στην οικογένεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελεταία χρόνια και ο κόσμος πρέπει επιτέλους να ενημερώνεται σωστά. «Η κα. Χατζηλαμπρή, μέσα από την τέχνη του θεάτρου, έρχεται να περάσει δυνατά και σημαντικά μηνύματα. Καλό είναι να τα ακούσουμε και να μάθουμε. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τους γύρω μας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της, να καταπιαστεί με ένα τόσο δύσκολο θέμα και να το παρουσιάσει επί σκηνής, όχι ως μία αλλά ως τρεις γυναίκες. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!»

Παράλληλα, την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, εκπρόσωποι της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδος. Δυναμικό ήταν το παρόν εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου και Βάσεων, Βουλευτών, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, εκπροσώπων της Βουλής, του οργανισμού Stop Trafficking Cyprus και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την παράσταση με κομμένη την ανάσα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθήτριες και μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων με τη συνοδεία των καθηγητριών και καθηγητών τους βρέθηκαν στο θέατρο και εντυπωσιάστηκαν με την παράσταση η οποία ήταν στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους και προσκάλεσαν την κα. Χατζηλαμπρή στα σχολεία τους για περαιτέρω συζήτηση.

Τον άρτιο συντονισμό της βραδυάς ανέλαβε η κα. Έρικα Δημητρίου, Εκπαιδευτικός ενώ την οργάνωση της παραγωγής ο γνωστός χορογράφος και παραγωγός Κίκης Κακουλλής.

Όπως μαθαίνουμε, η κα. Χατζηλαμπρή έχει ήδη λάβει προσκλήσεις από του Πρέσβεις και από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών για τη διοργάνωση παράστασεων σε χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, η κα. Χατζηλαμπρή έχει κληθεί να παρουσιάσει την παράσταση σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία. Δράσεις θα ακολουθήσουν τόσο με την Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και με τον ΣΠΑΒΟ.

Τέλη Μαΐου αναχωρεί και πάλι για την Αμερική για σειρά παραστάσεων σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής που έχουν ενδιαφερθεί για την παράσταση, όπως το Μαϊάμι, το Χιούστον, το Ντάλλας, η Ουάσινκγτον, Νέα Υόρκη και Σικάγο.

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων στην Κύπρο, αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο. Σύντομα θα γίνουν όλες οι σχετικές ανακοινώσεις. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να φιλοξενήσετε την παράσταση ‘Tears of Silence’ παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την κα. Χατζηλαμπρή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: paolahadjilambri@gmail.com

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor