Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ο μεγάλος νικητής του CFA Research Challenge 2022

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός του CFA Research Challenge 2022, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Στο CFA Research Challenge 2022 συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM), οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επενδυτική τους πρόταση, σχετικά με τη μετοχή της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό διεθνή διαγωνισμό.
 

Παράλληλα η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ακόμα ένα διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, κατόπιν πρωτοβουλίας των  CFA Society Jordan και CFA Society Emirates. Στο διαγωνισμό αυτό έχουν επίσης προσκληθεί οι νικήτριες ομάδες  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Λιβάνου, Ιορδανίας, Αιγύπτου, Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως δήλωσε η Προέδρος της Επιτροπής Research Challenge and University Affairs του CFA Society Cyprus, Άντρη Σάντης, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) και έχει ως στόχο την προαγωγή της ακαδημαϊκής μάθησης, αλλά και τη σύνδεση της γνώσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

 

 

 

Πρόκειται, είπε χαρακτηριστικά, για ένα καινοτόμο εγχείρημα όπου φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες, για σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων ενώπιον ακροατηρίου.

Ο διαγωνισμός CFA Research Challenge, κατέληξε η κυρία Σάντης, αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν βέλτιστες πρακτικές για την ανάλυση και αποτίμηση μετοχών, με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor