Η BAT σε συνεργασία με τη Phoenicia Fereos Cyprus εγκαινίασε την εκστρατεία δενδροφύτευσης στην ορεινή Λάρνακα

InBusinessNews  05/01/2022 10:57
Η BAT σε συνεργασία με τη Phoenicia Fereos Cyprus εγκαινίασε την εκστρατεία δενδροφύτευσης στην ορεινή Λάρνακα

Η BAT σε συνεργασία με τη Phoenicia Fereos Cyprus εγκαινίασε την εκστρατεία δενδροφύτευσης στην ορεινή Λάρνακα

InBusinessNews  05/01/2022 10:57

Την πρώτη οργανωμένη εταιρική δενδροφύτευση στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην ορεινή Λάρνακα πραγματοποίησε η British American Tobacco (ΒΑΤ) σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής των προϊόντων της, Phoenicia Fereos Cyprus Ltd. Μέλη του προσωπικού βρέθηκαν στην Ορά, όπου υπό την καθοδήγηση προσωπικού του Τμήματος Δασών, φύτευσαν κατά μήκος του δρόμου δενδρύλλια αροδάφνης, τρέμιθου, σχοινιάς, μοσφιλιάς και κυπαρρισιού.

Τα είδη φυτών επιλέχθηκαν από το Τμήμα Δασών που έχει την ευθύνη για τη δενδροφύτευση στην περιοχή, ενώ η BAT κάλυψε το κόστος αγοράς, φύτευσης και συντήρησης για τρία χρόνια 200 δενδρυλλίων, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά για αποκατάσταση των καμένων περιοχών.

Σε δήλωσή του, o κ. Μάριος Αργυρίδης, επικεφαλής της εταιρείας στην Κύπρο, ανέφερε: «Η φιλοσοφία που διέπει την ΒΑΤ διεθνώς είναι να παραμένουμε πιστοί στις επιταγές του ρόλου μας ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη, συνεισφέροντας σε κάθε τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιούμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες της καταστροφής για το περιβάλλον και για τις κοινότητες της περιοχής, θελήσαμε να συνεισφέρουμε ενεργά, τόσο με χορηγία όσο και με επιτόπου δράση, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Τμήμα Δασών για δενδροφύτευση των επηρεαζόμενων περιοχών. Όπως διαπιστώσαμε επιτόπου, η καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή είναι τεράστια, ωστόσο, στηρίζοντας το έργο που επιτελεί το Τμήμα Δασών, θεωρούμε πως είναι εφικτή η αποκατάσταση σε μεγάλο βαθμό της περιοχής τα επόμενα χρόνια».

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση) που υλοποιεί, η ΒΑΤ διακρίνεται τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο για τις ποικίλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, στηρίζοντας ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έχει συνεργαστεί με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός και η Αγία Σκέπη, αλλά και τοπικές Αρχές, όπως ο Δήμος Λευκωσίας, ενώ τον περασμένο χρόνο δώρισε εξοπλισμό στον ΟΚΥΠΥ για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας