Έκθεση έργων τέχνης «Ο Ήλιος Εντός»

  22/12/2021 11:52
Έκθεση έργων τέχνης «Ο Ήλιος Εντός»

Έκθεση έργων τέχνης «Ο Ήλιος Εντός»

  22/12/2021 11:52

Μέσα σε 8 ώρες εξαντλήθηκαν και τα 40 ζωγραφικά έργα και γλυπτά του εικαστικού Θανάση Λάλα που εκτίθενται στην Κύπρο. Απίστευτη η ανταπόκριση των ανθρώπων που εκτιμούν τη ζωγραφική και γλυπτική δουλειά του εικαστικού Θανάση Λάλα.

Μετά από τρία χρόνια ο Θανάσης Λάλας εκθέτει και πάλι στην Κύπρο στην γκαλερί ALPHA CK  στην οδό Παπανικολή 3, στη Λευκωσία. Ο τίτλος της έκθεσης: «Ο Ήλιος Εντός». Η έκθεση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου και μέσα σε οκτώ ώρες είχαν δεσμευτεί όλα τα έργα από συλλέκτες που αγαπούν τη δουλειά του Λάλα.

lala2

Το άνοιγμα της έκθεσης έγινε με την παρουσία του ίδιου του Θανάση Λάλα το Σάββατο αλλά και την Κυριακή. Ο εικαστικός, παρουσία του κοινού, ζωγράφισε τη γυάλινη πρόσοψη της γκαλερί, συχνά με τη συμμετοχή των επισκεπτών, δημιουργώντας ένα χάπενινγκ μοναδικό.

lala3

Μιλώντας στους επισκέπτες -δεν ανέλυσε τα έργα του άλλα μίλησε εκτενώς για την αντίληψη που υπερασπίζεται στον χώρο της Τέχνης- υποστήριξε ότι «το έργο Τέχνης διεκδικεί τις αισθήσεις και τον νου του θεατή», «το έργο τέχνης δεν απευθύνεται σε ειδικούς», «ο μεγάλος καλλιτέχνης είναι ο άνθρωπος που με το έργο του καταφέρνει να μεγαλώσει την ήδη υπάρχουσα πραγματικότητα», «τα έργα έρχονται να αποκαλύψουν το πέρα της γνώσης υπάρχον», «η δημιουργία είναι μιας μορφής ελευθερία, που σε κάνει τολμηρό, να περπατήσεις σαν τυφλός και να δεις τα σημαντικά που κρύβει το σκοτάδι».

lala4

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας