Έκθεση έργων τέχνης «Ο Ήλιος Εντός»

Μέσα σε 8 ώρες εξαντλήθηκαν και τα 40 ζωγραφικά έργα και γλυπτά του εικαστικού Θανάση Λάλα που εκτίθενται στην Κύπρο. Απίστευτη η ανταπόκριση των ανθρώπων που εκτιμούν τη ζωγραφική και γλυπτική δουλειά του εικαστικού Θανάση Λάλα.

 

Μετά από τρία χρόνια ο Θανάσης Λάλας εκθέτει και πάλι στην Κύπρο στην γκαλερί ALPHA CK  στην οδό Παπανικολή 3, στη Λευκωσία. Ο τίτλος της έκθεσης: «Ο Ήλιος Εντός». Η έκθεση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου και μέσα σε οκτώ ώρες είχαν δεσμευτεί όλα τα έργα από συλλέκτες που αγαπούν τη δουλειά του Λάλα.

 

Το άνοιγμα της έκθεσης έγινε με την παρουσία του ίδιου του Θανάση Λάλα το Σάββατο αλλά και την Κυριακή. Ο εικαστικός, παρουσία του κοινού, ζωγράφισε τη γυάλινη πρόσοψη της γκαλερί, συχνά με τη συμμετοχή των επισκεπτών, δημιουργώντας ένα χάπενινγκ μοναδικό.

 

Μιλώντας στους επισκέπτες -δεν ανέλυσε τα έργα του άλλα μίλησε εκτενώς για την αντίληψη που υπερασπίζεται στον χώρο της Τέχνης- υποστήριξε ότι «το έργο Τέχνης διεκδικεί τις αισθήσεις και τον νου του θεατή», «το έργο τέχνης δεν απευθύνεται σε ειδικούς», «ο μεγάλος καλλιτέχνης είναι ο άνθρωπος που με το έργο του καταφέρνει να μεγαλώσει την ήδη υπάρχουσα πραγματικότητα», «τα έργα έρχονται να αποκαλύψουν το πέρα της γνώσης υπάρχον», «η δημιουργία είναι μιας μορφής ελευθερία, που σε κάνει τολμηρό, να περπατήσεις σαν τυφλός και να δεις τα σημαντικά που κρύβει το σκοτάδι».

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor