Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη-Endless Dreams

Δελτίο Τύπου  08/12/2021 13:01
Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη-Endless Dreams

Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη-Endless Dreams

Δελτίο Τύπου  08/12/2021 13:01

Ο Γιάννης Στυλιανίδης, συν το ότι είναι καταξιωμένος αρχιτέκτονας, έχει αναγνωριστεί στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως πρωτοποριακός εικαστικός και έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές από ιστορικούς και κριτικούς τέχνης, σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, μετά από τις ατομικές του εκθέσεις σε Κύπρο, Monte Carlo, Seattle και Doha.

Υπερβαίνοντας κοινότυπες «συνταγές» σίγουρης επιτυχίας και παραμένοντας ανεπηρέαστος από τα καλλιτεχνικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής και της «εύκολης τέχνης», ο Στυλιανίδης παραμένει πιστός στην ανάγκη του για μια διαρκή αναζήτηση δημιουργικής πράξης, η οποία πηγάζει από τον ανήσυχο και μοναδικά πλούσιο εσωτερισμό του. Ο καλλιτέχνης, για να αφηγηθεί το έργο του, αποκλίνει από τις τεχνοτροπίες, την εικονογραφία και τα σύμβολα της pop culture και στρέφετε σε μια αρχέγονη επιθυμία εξερεύνησης της ανθρώπινης υπόστασης, ως σώμα – μορφή και κίνηση, την οποία διαπραγματεύεται μέσα από ονειρικές ερμηνείες. 

Για τον Στυλιανίδη, η έμπνευση αντλείται από τα όνειρα του, γεγονός που δημιουργεί νοερές σουρεαλιστικές διασυνδέσεις με τον μυστηριώδη κόσμο του υποσυνείδητου. Ο θεατής – αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει τα κρυμμένα μηνύματα μέσα από τα έργα του, τα οποία εξερευνούν το ανθρώπινο σώμα σε ένα αφαιρετικό, σουρεαλιστικό και ενίοτε μεταφυσικό επίπεδο, το οποίο υπερβαίνει την οικεία φόρμα.
 

2

Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη – Endless Dreams

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19:45

Διάρκεια έκθεσης : Από 10 Δεκεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2021

Ωράριο λειτουργείας: 10:00 -13:30 & 14:30 -19:00

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας