Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη-Endless Dreams

Ο Γιάννης Στυλιανίδης, συν το ότι είναι καταξιωμένος αρχιτέκτονας, έχει αναγνωριστεί στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα ως πρωτοποριακός εικαστικός και έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές από ιστορικούς και κριτικούς τέχνης, σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, μετά από τις ατομικές του εκθέσεις σε Κύπρο, Monte Carlo, Seattle και Doha.

Υπερβαίνοντας κοινότυπες «συνταγές» σίγουρης επιτυχίας και παραμένοντας ανεπηρέαστος από τα καλλιτεχνικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής και της «εύκολης τέχνης», ο Στυλιανίδης παραμένει πιστός στην ανάγκη του για μια διαρκή αναζήτηση δημιουργικής πράξης, η οποία πηγάζει από τον ανήσυχο και μοναδικά πλούσιο εσωτερισμό του. Ο καλλιτέχνης, για να αφηγηθεί το έργο του, αποκλίνει από τις τεχνοτροπίες, την εικονογραφία και τα σύμβολα της pop culture και στρέφετε σε μια αρχέγονη επιθυμία εξερεύνησης της ανθρώπινης υπόστασης, ως σώμα – μορφή και κίνηση, την οποία διαπραγματεύεται μέσα από ονειρικές ερμηνείες. 

Για τον Στυλιανίδη, η έμπνευση αντλείται από τα όνειρα του, γεγονός που δημιουργεί νοερές σουρεαλιστικές διασυνδέσεις με τον μυστηριώδη κόσμο του υποσυνείδητου. Ο θεατής – αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει τα κρυμμένα μηνύματα μέσα από τα έργα του, τα οποία εξερευνούν το ανθρώπινο σώμα σε ένα αφαιρετικό, σουρεαλιστικό και ενίοτε μεταφυσικό επίπεδο, το οποίο υπερβαίνει την οικεία φόρμα.
 

Ατομική έκθεση Γιάννη Στυλιανίδη – Endless Dreams

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19:45

Διάρκεια έκθεσης : Από 10 Δεκεμβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2021

Ωράριο λειτουργείας: 10:00 -13:30 & 14:30 -19:00

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean Wet Glam Parties: Απογειώνουν την καλοκαιρινή διασκέδαση
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Shades Of Catwalk»: Φιλανθρωπική βραδιά μόδας και μουσικής στο παλαιό λιμάνι της Λεμεσού
Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου