Γιορτή του Κρασιού με μάσκες και safe pass

InBusinessNews  10/09/2021 17:00
Γιορτή του Κρασιού με μάσκες και safe pass

Γιορτή του Κρασιού με μάσκες και safe pass

InBusinessNews  10/09/2021 17:00

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού σε ψεσινή του συνεδρία αποφάσισε την πραγματοποίηση της Γιορτής του Κρασιού, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60χρονά της, από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, στο Δημόσιο Κήπο της πόλης.

Η φετινή Γιορτή θα γίνει με τη λήψη όλων των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας που τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλλουν.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε στη βάση των κατευθυντηρίων γραμμών του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, η φετινή Γιορτή του Κρασιού θα περιλαμβάνει τις εξής ρυθμίσεις:

  • Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021, με τις τελετές έναρξης και λήξης στις αντίστοιχες ημέρες.
  • Η είσοδος στο Δημόσιο Κήπο θα επιτρέπεται με την προσκόμιση Safe Pass, όπως προνοείται στον κανονισμό αρ. 82 του διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 3.9.21.
  • Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», όπου θα ισχύουν τα μέτρα για δυνατότητα παρακολούθησης πέραν των 350 θεατών που στο παρόν στάδιο απαιτούν είσοδο μόνο για εμβολιασμένους.
  • Στο χώρο του Δημόσιου Κήπου θα λειτουργήσουν 5 μεγάλα εστιατόρια, η λειτουργία των οποίων θα διέπεται από τους κανονισμούς και τα ισχύοντα διατάγματα.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλα τα πρόσωπα 12 ετών και άνω που θα διακινούνται στο Δημόσιο Κήπο, σύμφωνα με το κανονισμό 49 του διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 3.9.2021.

Σημειώνονται επίσης τα εξής:

  • Θα διοργανωθούν στο χώρο του Δημόσιου Κήπου εκθέσεις γελοιογραφίας και φωτογραφίας με θέμα το κρασί όπως επίσης και διαλέξεις στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο.
  • Στο χώρο θα πωλείται εμφιαλωμένο κρασί από περίπτερα των οινοποιείων σε ειδικές τιμές.
  • Την Κυριακή 10  και 17 Οκτωβρίου το μεσημέρι, ο Δήμος θα διοργανώσει εκδηλώσεις για το κρασί σε δύο Κρασοχώρια της επαρχίας Λεμεσού.
  • Η είσοδος για τους ενήλικες θα είναι €5 και για τα άτομα από 12 μέχρι 18 ετών €3.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις της Γιορτής του Κρασιού θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας