Θέλετε να βελτιώσετε τη χώρα σας; Επενδύστε στη σωματική δραστηριότητα των παιδιών!

Τα ολυμπιακά επιτεύγματα των Κυπρίων αθλητών είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην πρώτη γραμμή της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας. Η χώρα έχει λάβει μέρος σε 22 Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 και μόνο μία φορά - το 2012 - επέστρεψε με «ασημένιο». Ο Yachtsman Παύλος Κοντίδης τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Laser και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Η κατάσταση των αθλημάτων υψηλής απόδοσης είναι δείκτης της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Σύμφωνα με τον John Andrews, αρχισυντάκτη του The Economist, η υποστήριξη της νέας γενιάς αθλητών είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της πολιτείας. Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη όλα τα αθλήματα να έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και οικονομική υποστήριξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να θέσετε στόχους για το μέλλον και να επιτύχετε νέα αθλητικά ύψη.

Για το λόγο αυτό, είναι το κράτος που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την πρόοδο των Κυπρίων αθλητών ως δυνητικών Ολυμπιονίκων. Ο Κυπριακός Αθλητικός Οργανισμός βελτιώνει επίσης τα προπονητικά προγράμματα για μελλοντικούς πρωταθλητές χρόνο με το χρόνο. Το 2020, ο Παύλος Κοντίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία ξεκινώντας την καμπάνια #TowardsTokyo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξει και να παρακινήσει Κύπριους αθλητές στην προσπάθειά τους για νίκη.

Συνειδητοποιώντας τη σημασία και τη συνάφεια αυτής της κατεύθυνσης για τη χώρα, το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Parimatch Foundation συνέβαλε στην προετοιμασία των μελλοντικών πρωταθλητών. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, εφαρμόζει το πρόγραμμα «Boost4Best» με στόχο την υποστήριξη νέων αθλητών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το ίδρυμα διέθεσε 39.000 ευρώ για ετήσιες υποτροφίες σε 13 μελλοντικούς πρωταθλητές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Κύπρου ήταν ο συνεργάτης αυτού του έργου, προτείνοντας υποσχόμενους νέους αθλητές που χρειάζονται οικονομική υποστήριξη. Το Parimatch Foundation δίνει την ευκαιρία να επενδύσει αποτελεσματικά στη νέα γενιά Κυπρίων αθλητών και στα αθλητικά τους επιτεύγματα στον διεθνή χώρο.

 

Κώστας Παπακώστας, Πρόεδρος του Cyprus Olympians Association
Όταν συζητάμε για αθλήματα υψηλών επιδόσεων, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μιλάμε μόνο για αθλήματα, αλλά και για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Μια νίκη που κέρδισε ένας αθλητής ή μια ομάδα είναι εξίσου σημαντική για όλους τους πολίτες της χώρας, καθώς είναι κάτι για το οποίο όλοι μπορούν να είναι περήφανοι ως έθνος. Έτσι, οι αθλητές υψηλών επιδόσεων φέρουν τεράστια ευθύνη για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων τους. Ταυτόχρονα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης ανήκει στις βιώσιμες επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς και την κοινωνία και το κράτος γενικότερα. Είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες του έθνους χωρίς τη δέουσα υποστήριξη από την κοινότητα. Για το λόγο αυτό, χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες του Parimatch Foundation στην Κύπρο. Το πρόγραμμά Boost4Best επιδιώκει μια ευγενή αποστολή, η οποία θα επηρεάσει θετικά όχι μόνο τα ολυμπιακά επιτεύγματα της Κύπρου αλλά και τη συνολική κοινωνική ευημερία. Επενδύοντας στους νέους αθλητές μας, επενδύουμε στο μέλλον μας.

Χάρη στην εφαρμογή του "Boost4Best", αθλήματα όπως ο στίβος, το τζούντο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το καράτε, το τένις, η σκοποβολή και η ιστιοπλοΐα έλαβαν ώθηση και ανάπτυξη.

 

Κaterina Biloruska, Πρόεδρος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Parimatch Foundation
«Όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος Parimatch αποτελούν μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Parimatch Tech, βάσει της οποίας δίνουμε μεγάλη αξία στην προσαρμογή των πρωτοβουλιών μας στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας. Έτσι, το "Boost4Best" δημιουργήθηκε ειδικά για την Κύπρο για να αναπτύξει αθλήματα υψηλής απόδοσης στη χώρα και να ενθαρρύνει την αναγνώριση πρωταθλητών από την Κύπρο στη διεθνή αθλητική κοινότητα. Στηρίζουμε τους μελλοντικούς πρωταθλητές στο δρόμο τους προς τις νίκες και προσπαθούμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να δοξάσουν την πατρίδα τους. Το υψηλό κόστος της αθλητικής διατροφής, του εξοπλισμού, του κατάλληλου επιπέδου προπόνησης και του αθλητικού αποθέματος είναι ένας προφανής παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα. Ως εκ τούτου, το Foundation Parimatch έχει καταστήσει μία από τις προτεραιότητές του να υποστηρίξει νέους Κύπριους αθλητές στο δρόμο τους προς το όνειρό τους για Ολυμπιακές βραβεύσεις».

 

 

Πέτρος Χριστοδουλίδης, παραλήπτης υποτροφίας από το Parimatch Foundation, αθλητής τζούντο 50 κιλών
«Η καθημερινή προπόνηση για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή μου σήμερα. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων στο Parimatch Foundation που με βοήθησε να εκπληρώσω το όνειρό μου και να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για μένα, αυτό δεν είναι μόνο οικονομική υποστήριξη, αλλά και ηθική υποστήριξη και κίνητρο. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στο Parimatch Foundation για την κάλυψη μέρους των σημαντικών δαπανών για την προπόνησή μου, τα οποία καλύπτονταν προηγουμένως μόνο από την οικογένειά μου. Αυτό είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς και μου δίνει αισιοδοξία και ψυχική ηρεμία ότι μπορώ να συνεχίσω την προπόνησή μου για να συμμετάσχω σε διεθνείς διαγωνισμούς».

 

Αιμιλία Κολοκοτρώνη, παραλήπτης υποτροφίας από το Parimatch Foundation, αθλήτρια στίβου & στίβου
«Πρώτον, είμαι ευγνώμων στο Parimatch Foundation για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν προσφέροντάς μου την επιχορήγηση. Εμείς, η νεότερη γενιά, έχουμε συνηθίσει στο γεγονός ότι η οικογένεια και οι συγγενείς μπορούν να βοηθήσουν, αλλά όταν η υποστήριξη προέρχεται από τρίτους, είναι απείρως ευχάριστο. Ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να διστάζουν να βοηθήσουν νέους αθλητές που βρίσκονται ακόμα στην αρχή της καριέρας τους, αλλά το Parimatch Foundation πίστεψε σε εμάς, γι 'αυτό είμαι πολύ ευγνώμων σε όλη την ομάδα.

Ειδικότερα, θα ήθελα να τονίσω την πτυχή της ψυχολογικής υποστήριξης που παρέχεται μέσω του προγράμματος «Boost4Best». Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά - η πανδημία ακύρωσε όλα τα σχέδιά μας και περιόρισε τις ευκαιρίες μας για σωστή προπόνηση. Φυσικά, δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με τον εαυτό μου και ασκήθηκα στο σπίτι όποτε μπορούσα, πράγμα που μου επέτρεψε να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση. Η ψυχολογική υποστήριξη, το κίνητρο, η καθοδήγηση και η πίστη που μου έδειξε η ομάδα του Parimatch Foundation, με έφερε πίσω στο γήπεδο με πολύ θετική διάθεση.

Εξυπακούεται ότι η οικονομική βοήθεια από το Parimatch Foundation ήταν επίσης ανεκτίμητη. Μέρος της οικονομικής στήριξης χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή των συνεδριών φυσικοθεραπείας μου και την αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής που είναι απαραίτητα για το επίπεδο εκπαίδευσής μου. Αυτό επέτρεψε σε μένα και την οικογένειά μου να νιώθουμε υποστήριξη, αυτοπεποίθηση και ηρεμία, καθώς δεν ανησυχώ ότι ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού ξοδεύεται για τις ανάγκες εκπαίδευσης».

 

Χριστόδουλος Χριστοδουλίδης, πατέρας του αθλητή Πέτρου Χριστοδουλίδη
«Το πρόγραμμα «Boost4Best» στο οποίο συμμετέχει ο γιος μου, παίζει μεγάλο ρόλο στην επίτευξη των αθλητικών στόχων που επιδιώκει όλη η οικογένειά μας. Η συμμετοχή του γιου μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα σημαντικό μέρος τους.

Η βοήθεια που λαμβάνουμε από το Parimatch Foundation είναι εξαιρετικά πολύτιμη για εμάς, ειδικά στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος, δεν χρειάζεται να επιλέξουμε μεταξύ της κάλυψης των βασικών μας αναγκών για την αθλητική προπόνηση του γιου μας. Άλλωστε, οι απαιτήσεις για επαγγελματίες αθλητές είναι τεράστιες και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν αυτά τα έξοδα χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

Το Parimatch Foundation παρέχει εκπαιδευτικό εξοπλισμό που βοηθά τον γιο μου να συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και επιπλέον, το πρόγραμμα φροντίζει για τη συναισθηματική του ευεξία.

Ο γιος μου παρακινείται από το γεγονός ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει μελλοντικός Ολυμπιονίκης. Τουλάχιστον κάνουμε τα πάντα για αυτό και το Ίδρυμα μας βοηθάει πολύ».

Το πρόγραμμα «Boost4Best» του Parimatch Foundation υποστηρίζει επίδοξους αθλητές, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ανισότητα των φύλων, ψυχολογική πίεση και δυσκολία πρόσβασης σε σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό. Λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στους νέους αθλητές που δεν έχουν ακόμη επιτύχει.

Ωστόσο, το Parimatch Foundation πιστεύει ακράδαντα ότι η επένδυση σε ευκαιρίες πρόνοιας για τη νέα γενιά είναι το κλειδί για ένα λαμπρότερο μέλλον για ολόκληρη την κοινωνία.

Το 2021, το Ίδρυμα θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα «Boost4Best» και πολύ σύντομα θα μάθουμε τα ονόματα των νέων υποτρόφων, που σίγουρα θα επιτύχουν στη διεθνή σκηνή των Ολυμπιακών αθλημάτων.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor