Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όσα χάρισε απλόχερα στον Ελληνισμό, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε αγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Μουσικής το 2017.

Ο παγκόσμιος Έλληνας Θεοδωράκης ‘έφυγε’ πλήρης ημερών σε ηλικία 96 ετών αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη, εμβληματικά τραγούδια, και σημαντικό πολιτικό έργο. Η ζωή του όλη αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα ήθους για τη νέα γενιά και ο τρόπος σκέψης του τον ώθησε να συνθέσει μελωδίες που ένωσαν γενιές ολόκληρες.

Με την αγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τίμησε την μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη δράση του ως συνθέτη, μουσικού και πολίτη, η οποία δεν σημάδεψε μόνο τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. «Η αναγόρευση του αποτέλεσε την ελάχιστη αναγνώριση που μπορεί να απονεμηθεί από ένα Πανεπιστήμιο στον Μίκη», κατά τα λόγια του πρώην Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κώστα Γουλιάμου.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ζώσα Ιστορία και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Ελληνισμό», δήλωσε ο κ. Γουλιάμος. «Είμαστε περήφανοι που αποτέλεσε μέρος της κοινότητας του Πανεπιστημίου μας και θα παραμείνει για πάντα μέρος της ιστορίας και της κληρονομιάς μας».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor