Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί είναι οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο είναι σε εξέλιξη και μπορεί η πλειοψηφία των αθλητών που αγωνίζονται εκεί να μην έχουν τεράστια εισοδήματα -διότι δεν είναι όλοι επαγγελματίες– αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα (ολυμπιακά) έξοδα ενός αθλητή. Αυτά, για μια τέτοια διοργάνωση, μπορεί να αποδειχθούν τεράστια. Για παράδειγμα, το 2016 αρκετοί δημιούργησαν καμπάνιες στο “GoFundMe” ώστε να μαζέψουν χρήματα από δωρεές για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα από τις επιδόσεις δεν είναι πολλά και αφορούν μόνο τους μεταλλιούχους. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ ο Χρυσός Ολυμπιονίκης σε οποιοδήποτε αγώνισμα έχει λαμβάνειν 37.500 χιλιάδες δολάρια, ο ασημένιος 22.500 δολάρια και ο χάλκινος 15.000 δολάρια. Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, οι περισσότεροι αθλητές που αγωνίζονται δεν κατακτούν μετάλλια.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, τα κορυφαία ονόματα των αγωνισμάτων έχουν συνήθως χορηγούς που τους στηρίζουν. Αλλά και πάλι, αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι ως επαγγελματίες έχουν λύσει, εδώ και πολλά χρόνια, όλα τα οικονομικά τους προβλήματα.

Eίναι από τον χώρο του μπάσκετ, του τένις και του γκολφ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών οι οποίοι, μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με το ertnews.gr, κέρδισαν συνολικά περισσότερα από 240 εκατομμύρια δολάρια

Κέβιν Ντουράντ (75.000.000$)

Ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, κερδίζει περισσότερα εκτός αγωνιστικών χώρων παρά εντός. Ο δύο φορές πρωταθλητής του NBA έχει επενδύσει στο δίκτυο Boardroom, στην ποδοσφαιρική ομάδα του MLS Φιλαδέλφεια Γιούνιον, ενώ κατέχει και μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, παίρνει 40 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιό του με τους Νετς και κάποια ακόμα από τις χορηγικές του συμφωνίες. Όντας για πρώτη φορά ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της TEAM USA, ο Ντουράντ έχει το βάρος για το χρυσό στις πλάτες του, αλλά την ίδια στιγμή έχει και μια εξαιρετική ομάδα, με διαφορά την πιο ποιοτική του τουρνουά.

Ναόμι Οσάκα (60.000.000$)

Πέρα από το πρόσωπο που άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα, η Ναόμι Οσάκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια των αγώνων. Η 23χρονη Γιαπωνέζα, η οποία αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα του τένις, κέρδισε 55 εκατομμύρια δολάρια από χορηγικές συμφωνίες και 5 εκατομμύρια δολάρια από τα χρηματικά έπαθλα των διοργανώσεων στις οποίες πήρε μέρος.

Με περισσότερους από 20 χορηγούς να τη στηρίζουν -μεταξύ των οποίων η Google, η Louis Vuitton και το Levi’s- η Οσάκα βρίσκεται στη 12η θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του πλανήτη.

Ντάμιαν Λίλαρντ (40.500.000$)

Ο 6 φορές All-Star έχει αποδείξει πως εκτός από big-time σουτέρ είναι και «μαγνήτης» χορηγών. Ο 31χρονος έχει συμβόλαια με εταιρείες όπως η Adidas, η Gatorade, η Hulu και η 2k Sports. Παράλληλα ο «Dame Dolla» ασχολείται και με τη μουσική και έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ.

Τέλος, πρόσφατα έπαιξε και στην ταινία «Space Jam: A New Legacy». Πέρα από τα 40 εκατομμύρια, ο Λίλαρντ θα επιδιώξει να προσθέσει και το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στα αποκτήματά του.

Νόβακ Τζόκοβιτς (34.500.000$)

Όντας ο μοναδικός της Big-Three (Φέντερερ-Ναδάλ) που βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Σέρβος τενίστας είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος άνδρας του αθλήματός του. Ο Τζόκοβιτς προέρχεται από τον θρίαμβο στο Γουίμπλεντον και παίζει στα «κόκκινα» με σκοπό να καταφέρει να ολοκληρώσει το Grand-Slam ημερολογιακού έτους.

Στο μεσοδιάστημα κέρδισε 30 εκατομμύρια από τις χορηγικές του συμφωνίες με εταιρείες όπως η Lacoste, η Peugeot και η NetJets. Παράλληλα έχει κερδίσει ακόμη 4,5 εκατομμύρια δολάρια από τα έπαθλα των τουρνουά. Ο 34χρονος ανήκει στα μεγάλα ονόματα του τένις στο Τόκιο και είναι φαβορί για το χρυσό.

Ρόρι ΜάκΙλροϊ (32.000.000$)

Ο Βρετανός γκολφέρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Μόνο εκτός αγωνιστικών χώρων έχει κερδίσει 29 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο έτος. Πάντως το γκολφ, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη έχει τεράστια έπαθλα, κυρίως λόγω της δημοφιλίας του στην Αμερική.

Ο ΜάκΙλροϊ είναι το φαβορί για το χρυσό στο Τόκιο, αν και στο γκολφ τα φαβορί και οι αποδόσεις είναι για να ανατρέπονται.

Δειτε Επισης

Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor
Πνευματικά δικαιώματα: Χρήση έργων από επιχειρήσεις και καταστήματα