Κοινό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στο Σύγχρονο Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο

Το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνει το κοινό εξ αποστάσεως πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο Σύγχρονο Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο: Αναγνωστικές Προσεγγίσεις και Δημιουργική Γραφή, διάρκειας 306 διδακτικών ωρών, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας Moodle).

Το πρώτο στο είδος του εξ αποστάσεως πρόγραμμα στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο ανταποκρίνεται στη ζήτηση από εκπαιδευτικούς αλλά και από επαγγελματίες του εκδοτικού χώρου, με υπόβαθρο την ιδιαίτερα σημαντική συνύπαρξη και μίξη εμπειριών των Ελλαδιτών και Κυπρίων εκπαιδευτικών, δημιουργών και όλων όσων θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης αποσκοπεί στην επιστημονική και εφαρμοσμένη υποστήριξη εκπαιδευτικών Προσχολικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε θέματα σύγχρονου βιβλίου και κυρίως λογοτεχνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Αποσκοπεί επίσης στην κατανόηση δόμησης της αφήγησης και της ποιητικής σύνθεσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Μάχιμους εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπ/σης.
  • Απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές, π.χ. Παιδαγωγικών Τμημάτων, Φιλοσοφικών Σχολών, Σχολής Καλών Τεχνών, Τμημάτων Ψυχολογίας, Ξένων Γλωσσών, κ.ά.
  • Συγγραφείς παιδικών και νεανικών βιβλίων, επαγγελματίες στο χώρο των εκδόσεων, μεταφραστές, γονείς, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κ.λπ.

Επιστημονικές Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι:

Κανατσούλη Μελπομένη, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, ΑΠΘ. Πρόεδρος Επιτροπής Κρατικού Βραβείου για τις 4 κατηγορίες Παιδικού Βιβλίου. Συγγραφέας 9 βιβλίων και επιμέλεια πολλών άλλων, με δημοσιευμένα άρθρα στα περιοδικά Children’s Literature Association Quarterly, Children’s Literature, Neohelicon, Bookbird, Nousvoulonslire κ.λπ.

και Ροδοσθένους-Μπαλάφα Μαρίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πρόεδρος Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πρόεδρος Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Κύπρου για το Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο. Επιμελήτρια Βιβλίων για τη Διδακτική της Λογοτεχνίας, Ερευνήτρια στο DIALLSPROJECT, Horizon 2020, Dialogue and Argumentation for Cultural Literacy Learning in Schools through wordless picture books and films (2018-2021). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε έγκριτα περιοδικά και σύμμεικτούς τόμους.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν Καθηγητές και Μεταδιδακτορικοί ερευνητές του ΑΠΘ, Καθηγητές Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διδάκτορες Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όλοι/ες εξειδικευμένοι στον τομέα του Παιδικού και Νεανικού/Εφηβικού Βιβλίου. Σημαντική είναι η συμμετοχή συγγραφέων παιδικών/νεανικών βιβλίων, αναγνωρισμένων για το σύνολο του έργου τους και πολυβραβευμένων.

Σημαντικές πληροφορίες

Έναρξη προγράμματος: 20/09/2021

Λήξη προγράμματος: 21/04/2022

Διάρκεια: 306 διδακτικές ώρες

Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης: 10 ECTS

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 12/07/2021 έως 08/09/2021

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και αιτήσεις, μπορείτε να αποταθείτε στο paidikovivlio@unic.ac.cy ή να επισκεφθείτε το www.unic.ac.cy/paidikovivlio21/  

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor