Ενημέρωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick και μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίσκεψη τους στο 360

Τη μοναδική εμπειρία να επισκεφθούν το πρωτοποριακό κτήριο 360 στη Λευκωσία και να πληροφορηθούν για τις τεχνικές προδιαγραφές ανέγερσης του είχαν μαθητές και μαθήτριες των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό διαδραστικό πρόγραμμα «Μία εβδομάδα φοιτητής/φοιτήτρια» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick, καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου. Οι μαθητές και οι φοιτητές, που ακολουθούν τους κλάδους πολιτικής μηχανικής και αρχιτεκτονικής, ενημερώθηκαν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις προκλήσεις και τις υψηλού επιπέδου κατασκευαστικές προδιαγραφές με τις οποίες ανεγέρθηκε το στολίδι της Λευκωσίας 360.

Την παρουσίαση για τις κατασκευαστικές εργασίες και τα τεχνικά θέματα έκανε ο κ. Γιώργος Αμβροσίου, Project Manager του κτηρίου 360 Nicosia. Στη συνέχεια δόθηκε γενική ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Ομίλου Cyfield στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα, από την κα Μαριλένα Χριστοδουλίδη, Marketing Manager του Ομίλου Cyfield. Τους φοιτητές και μαθητές συνόδευσε εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick ο Καθηγητής Μίλτων Δημοσθένους, ο οποίος ανέφερε ότι η οικοδομική και γενικότερα η κατασκευαστική βιομηχανία της Κύπρου είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα έργα που υλοποιούνται καθώς και από ανάλογες δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται και εκτός Κύπρου. «Ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, με την κατασκευή υψηλών κτιρίων όπως το 360 στη Λευκωσία, ο κατασκευαστικός τομέας και τα συναφή προς αυτό επαγγέλματα αποτελούν μια συναρπαστική πρόκληση για τους νέους ανθρώπους, φοιτητές και μαθητές, αφού τους επιτρέπεται πλέον να ονειρεύονται ένα διαφορετικό αύριο θέτοντας υψηλούς στόχους.» ανέφερε ο κ. Δημοσθένους.

Οι φοιτητές και μαθητές επέδειξαν ζωηρότατο ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό κτήριο που κοσμεί τη Λευκωσία και εκδήλωσαν τον εντυπωσιασμό τους για την αρχιτεκτονική του, τις τεχνικές προδιαγραφές του καθώς και τη λειτουργικότητα του. Όπως χαρακτηριστικά είπαν «πρόκειται για ένα μοναδικό κτήριο που δικαίως χαρακτηρίζεται ως σημείο αναφοράς για την κατασκευαστική βιομηχανία της Κύπρου».

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor