3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας

Το πιο σημαντικό «διάλειμμα» έκαναν και φέτος μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, προσφέροντας αίμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας - Εθελοντή Αιμοδότη.

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης πραγματοποίησε την 3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Συμβάλλοντας σε αυτό τον μεγάλο σκοπό, η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφερε το πιο πολύτιμο του δώρο με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Αίματος.

Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν ουσιαστική, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προώθηση της αξίας της αιμοδοσίας και διατηρώντας παράλληλα την Κύπρο στις πρώτες θέσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών.

Με το σλόγκαν «Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπά» η φετινή εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογραμμίζει την ουσιαστική συμβολή των αιμοδοτών στη διατήρηση του παλμού στον κόσμο, σώζοντας ζωές και βελτιώνοντας την υγεία των συνανθρώπων μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στον ρόλο των νέων για την εξασφάλιση ασφαλούς παροχής αίματος, μέσω της ευαισθητοποίησης και γενικότερης ενημέρωσης για την ανάγκη τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών. Αξίζει να σημειωθεί για άλλη μια φορά η επιτακτική ανάγκη να παροχή αίματος καθώς  το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας και των εποχικών ιώσεων, οι εθελοντές αιμοδότες δεν είχαν την ευκαιρία να δωρίσουν αίμα με αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor