3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας

Δελτίο Τύπου  16/06/2021 12:00
3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας

3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας

Δελτίο Τύπου  16/06/2021 12:00

Το πιο σημαντικό «διάλειμμα» έκαναν και φέτος μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, προσφέροντας αίμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας - Εθελοντή Αιμοδότη.

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης πραγματοποίησε την 3η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Συμβάλλοντας σε αυτό τον μεγάλο σκοπό, η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφερε το πιο πολύτιμο του δώρο με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Αίματος.

Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν ουσιαστική, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προώθηση της αξίας της αιμοδοσίας και διατηρώντας παράλληλα την Κύπρο στις πρώτες θέσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών.

Με το σλόγκαν «Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπά» η φετινή εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογραμμίζει την ουσιαστική συμβολή των αιμοδοτών στη διατήρηση του παλμού στον κόσμο, σώζοντας ζωές και βελτιώνοντας την υγεία των συνανθρώπων μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στον ρόλο των νέων για την εξασφάλιση ασφαλούς παροχής αίματος, μέσω της ευαισθητοποίησης και γενικότερης ενημέρωσης για την ανάγκη τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών. Αξίζει να σημειωθεί για άλλη μια φορά η επιτακτική ανάγκη να παροχή αίματος καθώς  το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας και των εποχικών ιώσεων, οι εθελοντές αιμοδότες δεν είχαν την ευκαιρία να δωρίσουν αίμα με αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας