Τα Βιβλία των Πρακτικών του Δήμου Λεμεσού προσβάσιμα στο κοινό μετά από 143 χρόνια

Στην Διαδικτυακή Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, 9 Ιουνίου 2021, που διοργάνωσε το Παττίχειο Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο, Κέντρο Μελετών Λεμεσού, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νίκος Νικολαΐδης, ανακοίνωσε ότι θα αναρτώνται τα ψηφιοποιημένα βιβλία των Πρακτικών του Δήμου Λεμεσού για  μελέτη από το ευρύ κοινό.

Ο Δήμος Λεμεσού ιδρύθηκε το 1878 με πρώτο Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Χριστόδουλο Καρύδη και έκτοτε τα Πρακτικά του Δήμου αποτελούν μια σημαντική πηγή για την ιστορία όχι μόνο της πόλεως Λεμεσού, αλλά και για την Κύπρο στο σύνολο της. Η ψηφιοποίηση βρίσκεται εν προόδω και γίνεται σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με το οποίο έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας. 

Ήδη ετοιμάζεται από το Ιστορικό Αρχείο ειδική έκδοση με τον πρώτο τόμο των Πρακτικών, τα οποία λόγω εποχής είναι γραμμένα σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Οθωμανικά Τουρκικά), που δεν ήταν εύκολη η ανάγνωσή του λόγω της πολυγλωσσίας.

Δειτε Επισης

Το ντοκιμαντέρ «The (M) Factor: Shredding the Silence on Menopause» σε αποκλειστική προβολή στην Κύπρο
Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation γιόρτασε το Πάσχα με πράξεις γενναιοδωρίας
SIMBA Animal Aid Cyprus: Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για δύο διασωθέντα σκυλιά
Shell Cyprus: Στέλνει τρεις τυχερούς στη Μόντζα για το Grand Prix της Formula 1-Στις 25 Ιουλίου η κλήρωση
Stoiximan και ΑΠΟΕΛ στήριξαν τη Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»-Χρηματική δωρεά και πασχαλινά δώρα
Συμμετείχε και φέτος στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» η Alpha Bank Κύπρου
Οι 60 νικητές που κέρδισαν τα κουπόνια για πασχαλινά ψώνια από το MyPetrolina app
Εθελοντές εργαζόμενοι της ΧΜ συμμετείχαν στην ετήσια αιμοδοσία της εταιρείας
Μετά τη Λευκωσία, μάγεψαν και τη Λεμεσό οι Pilobolus
Libertex: Γιόρτασε το πάθος, την μαγεία του ποδοσφαίρου και το ομαδικό πνεύμα προβάλλοντας το FC Bayern-Inter Milan