75 χρόνια Δημοκρατίας στην Ινδία: Ο Πρωθυπουργός Μόντι έθεσε τους πέντε πυλώνες των εορτασμών

Ένα επετειακό πλάνο 75 εβδομάδων θέτει σε εφαρμογή η Ινδία από τον Αύγουστο του 2021, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της χώρας, που θα περιλαμβάνει μία σειρά ενεργειών που θα αναδείξουν την εξέλιξη, την τεχνολογική μεταρρύθμιση και την ιστορία του έθνους. 

Προεδρεύοντας της πρώτης συνάντησης Ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε για την εφαρμογή του επετειακού προγράμματος για τα 75χρονα της Ινδίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε πως η 75η Ημέρα Ανεξαρτησίας θα είναι μια γιορτή του πνεύματος της ελευθερίας, των αγώνων, αλλά και των θυσιών του λαού. «Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της ελευθερίας πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά προς την εκπλήρωση του οράματός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Μόντι.

Το επετειακό πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο πέντε βασικών πυλώνων που βασίζονται στον αγώνα για την ελευθερία, τις ιδέες, τις δράσεις, τα επιτεύγματα, αλλά και τις λύσεις σε προβλήματα στα 75 χρόνια ύπαρξης της Δημοκρατίας. Μέσα από αυτό το ταξίδι των 75 ετών και τη συνεισφορά τόσων πολλών ανθρώπων, η χώρα έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και ασχολείται με πράγματα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια. Στην ιστορία της Ινδίας, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μέρος της χώρας όπου δεν υπήρξαν άνθρωποι που θυσίασαν τη ζωή τους για το έθνος, και έτσι οι ιστορίες και η συνεισφορά τους, που αποτελούν πηγή έμπνευσης, θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια της επετείου των 75 ετών της Δημοκρατίας.

Τονίζοντας την ανάγκη για συμμετοχή των πολιτών στους εορτασμούς, ο Πρωθυπουργός Μόντι ανέφερε ότι ο κόσμος της Ινδίας αποτελεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας και θα πρωταγωνιστήσει κατά τη συγκεκριμένη επέτειο. «Μια χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς τη συμβολή του κόσμου, πάντα στο πλαίσιο της αποδοχής και του σεβασμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν της πρώτης συνάντησης με την επιτροπή (Azadi Ka Amrut Mahotsav) για τους εορτασμούς, ο Πρωθυπουργός Μόντι, απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του μέσω της δικής του ραδιοφωνικής εκπομπής Mann Ki Baat, και τους κάλεσε να καταγράψουν ιστορίες από μαχητές της ελευθερίας, που θα αξιοποιηθούν κατά την 75η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ινδίας. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει για τις θυσίες των ηρώων του κινήματος της ανεξαρτησίας της Ινδίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor