Με το μπλε χρώμα του Αυτισμού φωτίστηκε το Κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετείχε και φέτος στην εκδήλωση «Light it up Blue» που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η οποία γιορτάζεται παγκοσμίως στις 2 Απριλίου. 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, κεντρικά κτήρια διαφόρων χωρών και ιστορικά μνημεία σε διάφορα μέρη του κόσμου φωταγωγούνται με το μπλέ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί διεθνώς ως το χρώμα του αυτισμού, ρίχνοντας φως στη σκοτεινή πλευρά της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό. 

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής Παγκόσμιας Ημέρας, το βράδυ της Παρασκευής, 2 Απριλίου, το κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ φωτίστηκε μπλε. 

Μιλώντας στο CUT Radio, το ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου το οποίο εκπέμπει στους 95.2fm στο κέντρο της Λεμεσού και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό κ. Τασούλα Γεωργιάδου ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και φέτος, στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης ουσιαστικής στήριξης και αποδοχής των ατόμων με αυτισμό ως ισότιμα μέλη της κυπριακής κοινωνίας. 

Η κ. Γεωργιάδου τόνισε, επίσης, τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω απ’ αυτή τη διαταραχή, με στόχο την εξάλειψη των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που συνοδεύουν τα άτομα με αυτισμό και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν. Δυστυχώς, ανέφερε, υπάρχει ακόμη άγνοια ανάμεσα στον κόσμο για τον αυτισμό, σημειώνοντας πως τα άτομα που πάσχουν με αυτή τη νόσο, αυτό που ζητούν είναι την πλήρη αποδοχή τους από το σύνολο της κοινωνίας και όχι τον οίκτο και τη λύπηση. 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor