Η EY Κύπρου συμμετείχε στο 4ο Cyprus International Tax Conference

  31/03/2021 14:00
Η EY Κύπρου συμμετείχε στο 4ο Cyprus International Tax Conference

Η EY Κύπρου συμμετείχε στο 4ο Cyprus International Tax Conference

  31/03/2021 14:00

Η EY Κύπρου υποστήριξε και συμμετείχε για ακόμη μια φορά στο 4o Cyprus International Tax Conference, που διοργάνωσε η IMH την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, είχε ως αντικείμενο τις πιο πρόσφατες τάσεις και εξελίξεις στη φορολογία σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Διακεκριμένοι ομιλητές από την τοπική αγορά και το εξωτερικό μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις πρόσφατες φορολογικές εξελίξεις και διάφορα θέματα που απασχολούν τους διεθνείς επαγγελματίες της φορολογίας. Το κοινό περιελάμβανε επαγγελματίες και ανώτερα στελέχη, μεταξύ άλλων, από εταιρείες λογιστικών, ελεγκτικών και φορολογικών υπηρεσιών, εταιρείες χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, δικηγορικά γραφεία, εταιρείες επενδύσεων, ρυθμιστικές αρχές και κυβερνητικές αρχές.

Η EY εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τρεις ομιλητές:

Ο Ronald van den Brekel, EY Global Transfer Pricing Market and Innovation Leader, παρουσίασε το θέμα Transfer Pricing: Pillars 1 & 2, εστιάζοντας στις πτυχές πλαισίου του BEPS που σχετίζονται με τις ενδοομιλικές συναλλαγές.

Ο Φίλιππος Ραπτόπουλος, Συνεταίρος και Επικεφαλής Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το Μέλλον της Κύπρου ως Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το μέλλον του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο, τις προοπτικές ανάπτυξης των φορολογικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, την τρέχουσα προσφορά φορολογικών υπηρεσιών σε διεθνείς πελάτες, και τις πιθανές νέες ευκαιρίες και τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των φορολογικών θεμάτων.

Τέλος, ο Πέτρος Λιασίδης, Συνέταιρος στο τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, ο οποίος συμμετείχε υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής Φορολογικής Συμμόρφωσης του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο Η Κυπριακή Πραγματικότητα και τα Επόμενα Βήματα. Η συζήτηση κάλυψε θέματα όπως η τρέχουσα κατάσταση του φορολογικού συστήματος της Κύπρου, οι πρόσφατες αλλαγές και επιπτώσεις της φορολογικής πολιτικής, ο αντίκτυπος της ψηφιακής καινοτομίας και το μέλλον της φορολογίας στην Κύπρο.

Σε σχετικό σχόλιο, ο Φίλιππος Ραπτόπουλος ανέφερε: «Η Κύπρος, στην προσπάθειά της να εξελιχθεί σ’ ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, να προσφέρει ένα ευέλικτο αλλά και ελκυστικό φορολογικό σύστημα. Είναι επιτακτική ανάγκη το φορολογικό μας σύστημα να είναι συμβατό με τους νέους φορολογικούς κανόνες που θα προκύψουν μέσα από την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021, παραμένοντας ανταγωνιστικό, δίκαιο και βιώσιμο. Τέλος, η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Τμήματος Φορολογίας.»

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας