Εκστρατεία «Ισότητα των Φύλων: Μέχρι το 100» από Ινστιτούτο MIGS

Δελτίο Τύπου  22/02/2021 18:18
Εκστρατεία «Ισότητα των Φύλων: Μέχρι το 100» από Ινστιτούτο MIGS

Εκστρατεία «Ισότητα των Φύλων: Μέχρι το 100» από Ινστιτούτο MIGS

Δελτίο Τύπου  22/02/2021 18:18

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μέσα από την εκστρατεία «Ισότητα των Φύλων: Μέχρι το 100» ανοίγει τον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας, ως πολιτική προτεραιότητα, την ισότητα και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

"Σήμερα, στη βουλή, στο υπουργικό συμβούλιο, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην Ευρωβουλή, οι άντρες αποτελούν από 85% έως 100%. Αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευση, η εμπειρογνωμοσύνη, η εξειδίκευση, οι δεξιότητες αλλά και οι εμπειρίες των γυναικών δεν ενσωματώνονται ποτέ στον σχεδιασμό πολιτικής και στις αποφάσεις" αναφέρει και προσθέτει ότι σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε, το ζητούμενο της ισότητας των φύλων μπαίνει στο περιθώριο ως δευτερεύον και η συζήτησή του αντιμετωπίζεται σαν πολυτέλεια, που μπορεί να τεθεί μόνο όταν περάσουν οι «πραγματικά σοβαρές» προκλήσεις.  

Σημειώνει ότι σε περιόδους κρίσης το κόστος το πληρώνουν δυσανάλογα οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι γυναίκες που βρίσκονται σε καθεστώς πολλαπλής ευαλωτότητας (μονογονιοί, μετανάστριες, χαμηλά αμειβόμενες, θύματα βίας κ.α.).

Αναφέρει ακόμη ότι στην Κύπρο, οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2020, με τις κλήσεις για βοήθεια να φτάνουν τις 2.127 (στοιχεία ΣΠΑΒΟ).

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας