Το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας δίπλα στους συνανθρώπους και στην κοινωνία

Με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό ενέργησε για ακόμα μια φορά το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, προχωρώντας σε μια πλειάδα δράσεων, με οργανωμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, για να στηρίξει τους συνανθρώπους και την κοινωνία μας, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
Με αφορμή την Παγκύπρια Εβδομάδα Εθελοντισμού (1-8 Δεκεμβρίου 2020), η Ελληνική Τράπεζα προγραμμάτισε τη 2η Παγκύπρια Αιμοδοσία Προσωπικού της Τράπεζας, καθώς και τις εκστρατείες ενημέρωσης του προσωπικού «Γίνε κι εσύ δωρητής οργάνων» (ενίσχυση του Εθνικού Μητρώου Δυνητικών Δοτών Οργάνων), «Μπορείς να χαρίσεις κι εσύ ζωή σε κάποιον που την έχει ανάγκη!» (ενίσχυση του Κυπριακού Αρχείου ∆οτών Μυελού των Οστών) και «Στήριξε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό».
 
Επιπρόσθετα, προσκάλεσε όλες τις Διευθύνσεις της Τράπεζας μέσω του #HBVOLUNTEERSCHALLENGE, να οργανώσουν τη δική τους δραστηριότητα, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας.
 

Στα πλαίσια αυτά, το προσωπικό συμμετείχε σε περισσότερες από 200 δράσεις κατά την εορταστική περίοδο. Ενδεικτικά, δόθηκαν περισσότερα από 150 πακέτα αγάπης σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους, καθώς και σε οργανώσεις όπως το Hope for Children. Επίσης, ενισχύθηκαν οικονομικά περισσότερα από 15 Φιλανθρωπικά Ιδρύματα & Σωματεία όπως το «Βαγόνι Αγάπης», οι «Αλκυονίδες», ο Σύνδεσμος Ατόμων με Αυτισμό, το «Funraising Charity Organisation», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ομάδα Αγάπης και άλλα. Προσφέρθηκε δείπνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο προσωπικό βάρδιας σε τέσσερα Νοσοκομεία (Αρεταίειο, Ιπποκράτειο και Nicosia Re-habilitation Centre, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού), αλλά και «πακέτα αγάπης» στα παιδιά του Ογκολογικού Κέντρου του Μακάριου Νοσοκομείου. Δήμοι και Κοινωνικά Παντοπωλεία σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο έλαβαν στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, ενώ tablets & laptops δωρίσθηκαν σε 6 οίκους ευγηρίας. Ακόμα, 84 οικογένειες στηρίχτηκαν μέσω της εκστρατείας “Υιοθετήστε μία οικογένεια τα Χριστούγεννα” που υλοποιεί για 7η συνεχόμενη φορά το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.
 
Σημαντική στήριξη θα λάβει και ο Σύνδεσμος ‘Μωρά Θαύματα’ με την αγορά καλυμμάτων (cover cases) των θερμοκοιτίδων στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, ομάδα του προσωπικού της Τράπεζας επέλεξε να λάβει μέρος στον καθαρισμό τμήματος του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσία και πρόσφερε τροφές στο Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας.
 
Παρά τους περιορισμούς λόγω του COVID-19, η συμβολή του προσωπικού σε όλες τις προαναφερόμενες ενέργειες ήταν άκρως συγκινητική, αφιερώνοντας σημαντικό προσωπικό χρόνο και συμβάλλοντας με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία σε όλες τις δράσεις. Στόχος είναι όπως, πέραν από τις φιλανθρωπικές δράσεις που οργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVOLUNTEERSCHALLENGE να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός κατά την Εβδομάδα Εθελοντισμού, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς.
 
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor