ΟΝΕΚ: Φόρεσε τη μάσκα σου, προστάτεψε τον εαυτό σου και τους γύρω σου

Σε μία εποχή όπου η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί ανάγκη, ο ΟΝΕΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αναδείξει τη σημαντικότητα της χρήσης μάσκας, ειδικότερα ανάμεσα στους νέους. 

Για τον σκοπό αυτό, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προχώρησε σε συνεργασία με Κύπριους καλλιτέχνες, οι οποίοι σχεδίασαν πέντε μάσκες, οι οποίες μεταφέρουν το μήνυμα της προστασίας με τον δικό τους ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Πέντε καλλιτέχνες με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά με ένα κοινό μήνυμα στους νέους, την ανάγκη να φοράνε τη μάσκα τους, έτσι ώστε να προστατέψουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τους γύρω τους.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν είναι ο Twenty Three, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη του δρόμου από το 2012. Τα street art έργα του βρίσκονται στη Λευκωσία, στη Μαδρίτη, στην πόλη του Μεξικό, στο Παλέρμο, στη Λα Κορούνια και στη Ρώμη. Επίσης, η εικονογράφος και graphic designer Ερμίνα Εμμανουήλ, η οποία εργάστηκε για μερικά χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στη Λευκωσία αλλά και σε Animation Studio στη Λάρνακα. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι και η Άντρια Αλαμπρίτη, που μεταξύ άλλων εργάστηκε για δύο χρόνια στη Smiley Company στο Λονδίνο, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αφού συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρίες όπως Zara Home, Claire's Accessories, Moonpig, Vittel κ.ά. Στην πενταμελή ομάδα βρίσκεται και ο Φίλιππος Βασιλειάδης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, ο οποίος από το 2004 έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις γραφιστικής και Καλών Τεχνών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Τέλος, η Άννι Δαμιανού, η οποία από το 2008 συνεργάστηκε με διαφημιστικά γραφεία και δημιουργικά στούντιο, αλλά και με ελεύθερους επαγγελματίες και εκδοτικούς οίκους.

Για τον σκοπό της διάθεσης των μασκών, θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΝΕΚ συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από τις 12.00 μέχρι τις 16.00, θα στηθεί περίπτερο διανομής μασκών στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία.

Η προστατευτική μάσκα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας. Η χρήση της είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, καθώς μόνο έτσι μειώνουμε τις πιθανότητες εμείς ή κάποιος συνάνθρωπός μας να μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Η μάσκα δεν είναι αγγαρεία, είναι υποχρέωση.

Πόσταρε φωτογραφία στα social media φορώντας είτε τη δική σου μάσκα, είτε μία από τις μάσκες του ΟΝΕΚ, με το hashtag #wearyourmaskcy και γίνε και εσύ αρωγός αυτής της δράσης.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor