«Δεξιότητες για την Ενεργό Γήρανση» ως μέρος του Προγράμματος Erasmus+ ProADAS

Δελτίο Τύπου  19/10/2020 12:05
«Δεξιότητες για την Ενεργό Γήρανση» ως μέρος του Προγράμματος Erasmus+ ProADAS

«Δεξιότητες για την Ενεργό Γήρανση» ως μέρος του Προγράμματος Erasmus+ ProADAS

Δελτίο Τύπου  19/10/2020 12:05
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProADAS (Promotion of Active Digital Ageing Skills), πραγματοποίησε επιτυχώς διαδικτυακό συνέδριο για την ενεργό γήρανση.

RELATED ARTICLES

 

Στο συνέδριο έλαβαν διαδικτυακά μέρος όλες οι συμμετέχοντες χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Κύπρος:European University Cyprus, Center of Social Innovation, Ιταλία: Diccianove, Γαλλία: E-Seniors, Ελλάδα: Xenios Polis, Βρυξέλλες: Erasmus Hoger school, Κροατία: Adriatic Ionian Euro region).

Στο συνέδριο  παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν την ενεργό γήρανση από τις συμμετέχοντες χώρες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProADAS και από άλλους συνεργάτες του Πανεπιστημίου μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο τομέα της υγείας, καθώς και τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, η θεματολογία του συνεδρίου περιλάμβανε θέματα που αφορούν την ψυχική, κοινωνική, και σωματική υγεία και την ευημερία των ατόμων τρίτης ηλικίας με στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνία. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν πιστοποίηση για τρεις ώρες συνεχούς εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProADAS Erasmus+ Project η Δρ. Μαρία Προδρόμου Επίκουρη Καθηγήτρια ,Τμήμα Επιστημών Υγείας  στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Το Erasmus+ Project ProADAS (Promotion of Active Ageing Digital Skills) θα συνεχίσει να παρουσιάζει τα αποτελέσματα του και τις δράσεις του στο www.proadas.eu. Το link για να παρακολουθήσετε το συνέδριο είναι: https://eulti.bbcollab.com/recording/ff0444d804d14686815c03188270bf68
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας